Друк

Формування фондів сільських бібліотек: сучасний погляд на розв’язання проблеми

.

16 листопада 2017 року в Ярунській сільській бібліотеці пройшов кущовий семінар-практикум з питань формування, збереження та використання бібліотечних фондів для сільських бібліотекарів району.

На цей практикум були запрошені бібліотекарі сільських бібліотек. Подібні практикуми проводяться районною бібліотекою для дорослих імені Лесі Українки щоквартально для підвищення кваліфікації бібліотечних працівників району.
Відкрила семінар директор районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки Лариса Дмитрівна Ковалевська. Вона ознайомила присутніх із Постановами Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 р. № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації» та від 12 липня 2017 р. № 493 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2011 р. № 1271».
У ході практикуму методист Ніна Нюкало розповіла присутнім про джерела комплектування бібліотечних фондів у нинішніх складних умовах.
Продовжила роботу семінару-практикуму бібліотекар з комплектування та обробки літератури Марія Антонюк. Вона надала консультації бібліотекарям та провела практичні заняття з ними. Особливої уваги Марія Володимирівна надала впровадженню УДК в бібліотеках нашого району.
Бібліотекар Ярунської сільської бібліотеки Марія Янчук біля книжкової виставки «Жнива скорботи» провела перегляд літератури до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні. Вона ознайомила присутніх із літературою про ці події.
Користувачі Ярунської сільської бібліотеки підготували літературно-музичну годину «Село моє, для мене ти єдине». Під час заходу учасники читали вірші та виконували пісні про свою маленьку батьківщину, Марія Янчук ознайомила присутніх із сторінками історії села Ярунь та видатними особистостями уродженцями Яруня.
На завершення семінару-практикуму директор Л. Д. Ковалевська подякувала бібліотекарям та користувачам Ярунської сільської бібліотеки за змістовний та гарно проведений захід.

Матеріал підготувала методист
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Ніна Нюкало 

joomlamodniyportal.ru