Друк

У районі відбулися заходи з нагоди Дня захисника України

.

14 жовтня вся Україна відмічає три славні свята – День Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День Українського козацтва.

Можна сміливо сказати, що це день пам'яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; і, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім'я суверенності та єдності нашої держави.
Тому, аби вшанувати доблесних захисників нашої рідної землі та світлу пам'ять полеглих за Україну, сьогодні, працівники райдержадміністрації, на чолі з районною владою, поклали квіти біля меморіалу воїнам, загиблим за незалежність та територіальну цілісність України.
Після чого, у селі Несолонь відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому в АТО Ігорю Казимировичу Брощаку, яку було встановлено на фасаді Несолоньської загальноосвітній школі.
Серед почесних гостей – голова районної державної адміністрації Володимир Михнюк та заступник голови районної ради Зінаїда Ляхович.
Представники районної влади, виступивши перед присутніми та привітавши всіх із наступаючим святом, виконали почесну місію – урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО Ігорю Брощаку.
Свого часу Ігор Казимирович добровільно став на захист рідної держави. Маючи хворе серце, тричі проходив медичну комісію, і таки був мобілізований 22 квітня 2015 року до 101-ї бригади охорони Генерального штабу. 19 червня 2016 року в районі Часового Яру Донецької області, під час виконання військового обов'язку, Ігор загинув. Так не стало ще одного захисника України.
Відтепер образ Ігоря Брощака, втілений у граніті, зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів і вчителів Несолонської школи, і вічно житиме у нашій пам'яті.
Щирі слова вдячності родині загиблого Ігоря Брощака від імені жителів району висловив Володимир Михнюк і вручити подарунок від райдержадміністрації.
Також подарунки отримали рідні загиблих учасників АТО - Ярослава Остапчука та Володимира Котвіцького.
Несолонський сільський голова Таміла Ковальчук, у свою чергу, вручила подарунки рідним та близьким учасників АТО Несолонської сільської ради.
Хвилиною мовчання та покладанням квітів завершився захід.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

joomlamodniyportal.ru

joomlamodniyportal.ru