Друк

І трагедія, і подвиг

.

Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги.

Щороку 9 травня світ відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде у забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу його битва, його перемога над фашизмом. Можна по-різному ставиться до Другої світової війни, по-різному її називати, але неможливо забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.
72 роки минуло з дня закінчення Другої світової війни. Цей суворий час став надбанням історії. Та хоч би скільки ще минуло часу, доки існуватиме на своїй землі українська нація, у цей день країна вклонятиметься солдатам Перемоги.
До Дня пам'яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у читальному залі районної бібліотеки імені Лесі Українки проведено годину пам'яті «І трагедія, і подвиг». Захід відвідали учні 7-б класу ЗОШ № 5 з вчителем історії Хомиком Валерієм Володимировичем та шкільним бібліотекарем Оксаною Анатоліївною.
Головний бібліотекар Олена Дяченко розповіла присутнім про початок та хід Другої світової війни, про участь в ній України, про втрати і жахливі наслідки цієї війни для нашої країни. Особлива увага в розповіді була приділена Дню Перемоги, його символам та особливості відзначення цього дня в Україні. Олена Дяченко акцентувала увагу на винятковому героїзмі та патріотизмі захисників України від фашизму у Другій світовій війні.
Присутні на заході з великою зацікавленістю слухали розповідь головного бібліотекаря про її дідуся Кирилюка Кирила Івановича, який пройшов усю війну від оборони Москви і до взяття Кенігзбергу, був нагороджений багатьма медалями і орденом «За мужність».
Бібліотекарі читального залу Марія Матвійчук та Галина Осипчук зачитали вірші українських поетів про Другу світову війну.
На завершення Години пам'яті Олена Дяченко презентувала видання «Книга пам'яті України. Переможці. Житомирська область», а також провела огляд книжкової виставки «На віки вічні їх імена безсмертні, як зірки у небесах», що оформлена у читальному залі районної бібліотеки і висвітлює сучасний погляд на події Другої світової війни в Україні.
Пам'ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, які зберігають потомки колишніх фронтовиків, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом. Ніхто не забутий, ніщо не забуте, а герої живі, доки ми про них пам'ятаємо!

Матеріал підготувала головний бібліотекар
районної бібліотеки імені Лесі Українки Олена Дяченко 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7385-i-tragediya-i-podvig#sigProGalleriab7181820e9
joomlamodniyportal.ru