Друк

Відбулася чергова нарада з сільськими головами та керівниками сільськогосподарських підприємств району

.

28 квітня у великій залі Будинку Рад відбулася нарада з сільськими головами та керівниками сільськогосподарських підприємств району, яку провів голова районної державної адміністарції Володимир Михнюк.

У роботі наради взяли участь голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, голова Новоград-Волинської районної ради Дмитро Рудницький, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій.
На порядок денний виносилось наступні питання:
- Про стан об'єднання територіальних громад у Новоград-Волинському районі;
- Про стан посіву ярих культур у Новоград-Волинському районі;
- Про інвентаризацію земель у Новоград-Волинському районі та стан їх використання сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами;
- Про дотримання трудового законодавства у сільськогосподарських підприємствах району;
- Про виділення коштів з місцевих бюджетів сільських рад на оздоровлення дітей у 2017 році;
- Про передплату міськрайонної газети «Лесин край» на ІІ півріччя 2017 року.
Нараду розпочав очільник району Володимир Михнюк. Він розповів присутнім про стан справ у районі стосовно процесу децентралізації та утворення об'єднаних територіальних громад. Володимир Володимирович зазначив, що розпочата реформа – процес незворотній. Об'єднання в ОТГ розпочато і буде відбуватися надалі. Тому над цим питанням кожна сільська громада повинна серйозно замислитись вже сьогодні. Цю думку у своїх виступах підтримали також голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма та голова Новоград-Волинської районної ради Дмитро Рудницький. «Ви повинні все добре зважити і вирішити, що буде краще саме для вашої громади», - сказав у своєму зверненні до сільських голів Володимир Ширма. «Не будьте байдужими до реформ, які сьогодні відбуваються у суспільстві», - закликав Дмитро Рудницький.
В ході робочої наради було детально розглянуто кожне окреме питання. Присутні, заслухавши звітну інформацію доповідачів, зробили відповідні висновки та прийняли рішення.
По завершенню наради відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на якому основним питанням порядку денного стало – «Про стан надання первинної амбулаторно-поліклінічної допомоги мешканцям району». Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги району Валерій Папенчук, зробивши детальний звіт перед присутніми, відповів на чисельні запитання. Окресливши проблемні питання сьогодення та шляхи їх вирішення, засідання було завершено.

Відділ огранізаційно-інформаційної роботи РДА 

joomlamodniyportal.ru