Друк

Чорним болем пече серце

.

На Чорнобиль журавлі летіли,
З вирію вертались навесні,
Як сніжниця попелище біле
Розвівалось в рідній стороні.

Там згоріли гнізда і гніздечка,
Поржавіла хвоя і трава,
Журавлина крихітна вервечка
Напиналась, наче тятива.

Б. Олійник

26 квітня 1986 року. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою. Чорнобиль. Скільки зламаних доль? Скільки сиріт, що втратили батьків, скільки ненароджених дітей, скільки нових хвороб?
У районній бібліотеці для дітей до Дня Чорнобильської трагедії оформлено тематичну поличку «Чорним болем пече серце». До уваги користувачів бібліотеки представлено книги зі свідченнями очевидців трагедії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ, а також вирізки статей з періодичних видань, які зібрані в окрему теку «Чорнобиль не має минулого часу».
Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає... Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам'яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

Матеріал підготувала
бібліотекар районної бібліотеки для дітей
Артеменко В. М. 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7353-chornim-bolem-peche-sertse#sigProGalleriaedcd451fd0
joomlamodniyportal.ru