Друк

«Чорний біль пам’яті»

.

26 квітня 1986 року була квітуча весна, напоєна запахами землі і нового життя.

Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
Одним з тих, хто віддав своє життя, першим ставши на боротьбу з техногенним лихом, був уродженець села Груд Володимир Олександрович Прищепа. Відважний пожежник помер у 1993 році.
У бібліотеці села Великий Молодьків проведено захід, присвячений Дню пам'яті Чорнобиля. У залі оформлено книжкову виставку, присвячену В. О. Прищепі. Бібліотекар сільської бібліотеки Пилипчук Надія Петрівна розповіла присутнім учням місцевої школи та жителям села про героя-земляка. Бібліотекар відділу обслуговування районної бібліотеки ім. Лесі Українки Бака Марія Ростиславівна продовжила розповідь про лихо, що спіткало Україну в квітні 1986 року. Учнями сільської школи та бібліотекарями були прочитані вірші про Чорнобиль. Марія Бака провела презентацію книг:
- «Книга Пам'яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область» (про учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які нині проживають або померли на території області).
- Геннадій Махорін «Герої-рятівники люди високого гуманізму». У книзі на основі архівно-документальних свідчень та спогадів очевидців розповідається про приклади високого гуманізму, який виявляли люди у трагічні і драматичні періоди історії України.
Присутні уважно слухали настанови про те, як бути справжніми патріотами своєї землі, жити в єдності з природою, берегти і примножувати її багатства.
У районній бібліотеці для дорослих оформлено книжкову виставку «Сльоза омиває опалену душу» (книги до Дня пам'яті Чорнобильської трагедії та статті з періодичних видань). Читачі мають можливість більш детально ознайомитись з матеріалами про Чорнобиль.

Матеріал підготувала бібліотекар
районної бібліотеки ім. Лесі Українки
Марія Бака 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7351-chornij-bil-pam-yati#sigProGalleria9301e98041
joomlamodniyportal.ru