Друк

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР-НАВЧАННЯ З ПИТАНЬ ЗАПОВНЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДЕКЛАРАЦІЙ

.

Сьогодні у великій залі засідань Будинку рад пройшов семінар-навчання з питань заповнення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування (е-декларування).

Серед запрошених – сільські та селищний голови, секретарі сільських рад, депутати районної ради, держслужбовці районної державної адміністрації.
Семінар відкрили керівники району – голова райдержадміністрації Володимир Михнюк, перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко та голова районної ради Дмитро Рудницький. Вони закликали присутніх серйозно віднестися до навчання та плідно попрацювати на семінарі, адже термін подачі електронних декларацій добігає кінця. «Краще вчитися на чужих помилках та прикладах, ніж потім дорогою ціною виправляти свої власні», - зазначив Володимир Михнюк. Саме тому й було огранізовано цей семінар.
Навчання провели досвідчені спеціалісти – начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Новоград-Волинської ОДПІ Володимир Каленський, головний спеціаліст юридичного сектору райдержадміністрації Андрій Королюк, прокурор Новоград-Волинської місцевої прокуратури Ірина Мельник та провідний спеціаліст сектору з питань персоналу РДА Діана Храбан.
На розгляд та обговорення було винесено чотири основні питання: здійснення аналізу е-декларацій відповідно до наявних інформаційних систем ДФС України; дотримання вимог ЗУ «Про запобігання корупції» , ЗУ «Про державну службу» та інших нормативних актів в частині належного та своєчасного подання електронних декларацій державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування; відповідальність осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування за неподання або несвоєчасне подання електронних декларацій та практичне заняття, презентація на тему : «Приклад заповнення електронних декларацій».
Під час навчання спеціалісти надали основну інформацію щодо ключових моментів заповнення електронних декларацій, акцентували увагу на типових проблемах, з якими зазвичай стикаються декларанти та надали професійні рекомендації щодо їх уникнення чи вирішення.
Кожне питання порядку денного було детально розглянуто та обговорено в ході семінару.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

joomlamodniyportal.ru