Друк

Правова освіта населення Новоград-Волинського району

.

Становлення України як демократичної, правової держави, формування засад громадянського суспільства зумовлюють необхідність підвищення рівня правової культури населення.

Правова освіта передбачає створення необхідних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, забезпечення доступу громадян до джерел правової інформації.
14 березня у районній бібліотеці імені Лесі Українки пройшла правова година, у якій взяли участь бібліотекарі району та користувачі бібліотеки. Директор бібліотеки Ковалевська Л. Д. розповіла про роботу, яку проводить колектив районної бібліотеки для дорослих і сільські бібліотекарі району щодо національно-патріотичного виховання населення, популяризації літератури з даної тематики.
Радзивіл Віталій Олександрович, адвокат, начальник відділу представництва з безоплатної первинної правової допомоги, розповів про надання юридичних консультацій учасникам АТО, їх родинам та внутрішньо переміщеним особам.
Кармазіна Катерина Олександрівна, юрист, координатор по Житомирській області громадської організації «Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична сотня»» пояснила, чим займається їх організація, як вони допомагають населенню з правових питань. Катерина Кармазіна презентувала книгу «Пам'ятка учасникам АТО. Права, обов'язки та гарантії соціального захисту». Матеріал в книзі викладений в чотирьох розділах: Віськовозобов'язаним. Військовослужбовцям. Ветеранам. Корисні контакти.
Дуже приємно, що цю книгу не тільки презентували, але і подарували у бібліотеки району.
Наприкінці заходу слово було надано учаснику АТО Кармазіну Олександру Васильовичу. Він розповів, яку дуже важливу волонтерську роботу проводять ветерани АТО, подякував бібліотечним працівникам району за діяльність, спрямовану на патріотичне виховання населення.
Метою заходу було підвищення правових цінностей та набуття бібліотекарями району необхідного рівня правових знань.

Матеріал підготувала
директор районної бібліотеки
імені Лесі Українки
Лариса Ковалевська  

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7226-pravova-osvita-naselennya-novograd-volinskogo-rajonu#sigProGalleria40c09232f7
joomlamodniyportal.ru