Друк

У РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДВІСТІ ТРЕТЮ РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

.

Покладанням квітів та урочистим мітингом у селі Гульськ відзначили 203-тю річницю від дня народження Тараса Шевченка.

Ажде саме тут було встановлено стелу з портретом поета, як пам'ятку про те, що свого часу Великий Кобзар відвідав і наш Звягельський край.
Тарас Григорович побував у Гульську 10 жовтня 1846, про що згадує у своєму „ Щоденнику", повістях „Варнак", „ Прогулка с удовольствием и не без морали" та інших творах.
Щороку 9 березня, на Панську гору у Гульську приходять люди, щоб вклонитися Кобзарю і згадати його слово.
В урочистостях з нагоди визначної дати взяли участь очільники району – голова районної державної адміністрації Володимир Михнюк, перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко, голова районної ради Дмитро Рудницький, помічник депутата обласної ради Франц Весельський, працівники райдержадміністрації, мешканці села, вчителі та школярі Гульської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
У своїх виступах керівники району висловили захоплення геніальністю Шевченка та відзначили, що ще потрібно докласти чимало спільних зусиль, щоб наша Україна стала такою, про яку мріяв Кобзар.
Шанувальники творчості поета могли насолодитися поезією, яка звучала у виконанні Ніни Талько-Петрук, Діани Случак, Петра Фатенка. А прекрасний музичний супровід свята забезпечив народний аматорський вокальний ансамбль «Чарівниці». 

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

joomlamodniyportal.ru