Друк

Тараса думки будуть жити віки

.

Є імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали невід'ємною частиною його життя. Таким іменем для нас, українців, стало ім'я геніального поета Тараса Григоровича Шевченка.

До річниці від дня народження поета в районній бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку-портрет «Тараса думки будуть жити віки», на якій представлена поезія поета, яка бентежить серця, захоплює багатством образів, багатогранністю почуттів. Діти мають можливість ознайомитись з цікавими фактами з життя великого Кобзаря. Як ніхто інший, він розумів і відчував душу дитини, зокрема знедоленої, адже сам, зазнавши у дитинстві багато горя, відчув на собі безправність кріпацького життя.
Поет О. Афанасьєв-Чужбинський згадує, яку велику втіху приносили Т. Г. Шевченку зустрічі з селянськими дітьми: «Тарас Григорович не раз сідав з ними в коло і, підбадьоривши полохливе товариство, розповідав їм казки, співав дитячих пісень, яких знав безліч, з серйозним виглядом робив пищики і невдовзі завойовував прихильність усіх дітлахів».
Уже для багатьох поколінь українців, і не тільки українців, Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами. Волею історії він завжди ототожнюється з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується в ній, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на його нові болі та думи.

Матеріал підготувала
бібліотекар районної бібліотеки для дітей
Артеменко В. М. 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7210-tarasa-dumki-budut-zhiti-viki#sigProGalleria97cd6154a4
joomlamodniyportal.ru