Друк

«Ціна чужої війни»

.

У читальному залі районної бібліотеки імені Лесі Українки до дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначається згідно Указу Президента України щорічно 15 лютого, проведено огляд літератури «Ціна чужої війни».

Зі здобуттям незалежності Україна здійснила вагомий внесок у справу зміцнення миру і стабільності в Європі та у світі загалом. Починаючи з 1992 року понад 50 тисяч українських військовослужбовців взяли участь у міжнародних миротворчих операціях.
Українські миротворці брали участь в операціях з підтримки миру в таких регіонах, як Косово, Боснія і Герцоговина, Східна Славонія, Ангола, Македонія, Гватемала, Таджикистан, Афганістан, Хорватія, Кувейт, Сьєрра-Леоне, Придністров'я, Ірак, Ліван, Ефіопія, Грузія, Судан, Конго тощо.
Україна, незважаючи на тривалу агресію Росії проти неї, продовжує стверджувати себе як повноправний суб'єкт міжнародних відносин, підвищує свій міжнародний авторитет та демонструє миролюбну політику.
У книгах та статтях, представлених читачам в ході огляду, наведені численні факти, які дають усі підстави пишатися мужністю українських військових, які брали участь у миротворчих місіях в «гарячих точках» планети. А в папці газетних матеріалів «На варті миру – українці!» вміщені статті, що розповідають про героїв-миротворців – наших земляків.

Матеріал підготувала
бібліотекар читального залу
Марія Матвійчук 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7154-tsina-chuzhoji-vijni#sigProGalleria3c8a83e06b
joomlamodniyportal.ru