Друк

ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ

.

Щороку, 15 лютого, ось уже 28 років поспіль, ми вшановуємо воїнів-інтернаціоналістів – учасників бойових дій на території інших країн.

Cаме цього дня у 1989 році, останній солдат колишнього Радянського Союзу згідно з наказом командування покинув багатостраждальну землю республіки Афганістан. Тож відповідним Указом Президента України саме ця дата – 15 лютого, - була визначена Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Тому сьогодні колишні воїни-афганці нашого району зустрілися, щоб відзначити чергову пам'ятну річницю.
Вже традиційно зустріч розпочалася з урочистої ходи від площі Лесі Українки до пам'ятного знаку землякам воїнам-інтернаціоналістам. Саме там і відбувся мітинг та покладання квітів до підніжжя пам'ятного знаку.
У заходах взяли участь керівництво району та міста, члени міськрайонної Спілки ветеранів афганської війни, колишні воїни-афганці, їх родини, військові місцевого гарнізону та жителі району.
Голова райдержадміністрації Володимир Михнюк висловив слова шани та подяки воїнам-інтернаціоналістам, побажав всім миру та злагоди. «Цього дня всі ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих воїнів, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих краях. Шановні ветерани Афганістану, сім'ї загиблих, ветерани війни, миротворці! Нехай завжди над Вами світить мирне сонце. Нехай подібні жахливі сторінки історії не повторюються ніколи», - сказав у своєму зверненні Володимир Володимирович.
Голова районної ради Дмитро Рудницький відмітив, що наші воїни завжди проявляли високий патріотизм та самосвідомість. І нині, нове покоління з честю виконує свій громадянській обов'язок, захищаючи нашу державу та відстоюючи кордони нашої країни в зоні АТО.
Також зі щирими словами до колишніх воїнів-афганців звернулися керівники районної та міської організації ветеранів.
Пам'ять загиблих у тій чужій війні присутні вшанували хвилиною мовчання, а військові – салютом.
Це була зустріч людей, яких об'єднала війна, синів Вітчизни, які виконували свій громадянський обов'язок і воювали у гарячих точках планети. І сьогодні вони, споглядаючи з висоти свого життєвого досвіду мріють лише про одне – щоб у світі панував мир і спокій та щоб ніколи їх дітям та онукам не довелося пережити лихоліття війни.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7150-vshanuvali-pam-yat-vojiniv-internatsionalistiv#sigProGalleria7b8be93ee9
joomlamodniyportal.ru