Друк

Огляд колективів художньої самодіяльності в Барвинівському будинку культури

.

Звягельщина квітучий, пісенний край, край рясних полів і густих дібров, столітніх лісів, ясного неба й запашної польової землі, батьківщина щирих, прекрасних і творчих людей.

З давніх-давен вона славилася своїми звичаями, традиціями, піснями, які дбайливо, як найдорожча реліквія, передавалися від покоління до покоління.
Красу та силу українських народних пісень і традицій 12 лютого учасникам журі та глядачам відтворювали артисти зонального огляду, який проходив у Барвинівському будинку культури. Свої концертні програми представили творчі колективи сіл: Барвинівка, Тальки, Немильня, Варварівка, Кам'яний Майдан та Лебедівка.
Оцінювали виступи учасників журі у складі: Наталії Володимирівни Даниленко — першого заступника голови районної державної адміністрації, Миколи Петровича Гордійчука – голови Барвинівської сільської ради, Юрія Оксентійовича Лагасюка заслуженого працівника культури України (голова журі), Лілії Михайлівни Бобровської начальника відділу культури районної державної адміністрації, Ольги Володимирівни Осипчук директора районного Будинку культури, Мирослави Петрівни Повторейко завідуючої районним методичним центром народної творчості відділу культури, та методистів. Але найголовнішим експертом у святковому заході були глядачі, які оцінювали аматорів оплесками та піднесеним настроєм.
Програма творчого виступу колективів була різноманітною: від української народної пісні до сучасної естрадної, від танцю до гри на музичних інструментах і декламацій творів українських письменників. Усі колективи до підготовки участі в огляді віднеслися відповідально, тому не можна сказати, що котрийсь виступ був кращим, а котрийсь гіршим.
На завершенні свята зі словами вдячності до гостей заходу, односельців та учасників звернувся сільський голова Микола Петрович Гордійчук.
Враження від творчого огляду, його змістовної суті хочеться передати словами письменника Михайла Стельмаха: «Час плине. Народжуються і вмирають люди, гине у вогні часу матеріальна культура. Але вічними і незнищенними залишаються духовні цінності, серед яких — пісня та традиції народу. Сучасні українці не втратили любові до народної пісні, вона живе в кожному домі.»

Методист РМЦНТ
Іванна Конончук 

joomlamodniyportal.ru