Друк

У районі працює ветеринарно-поліцейський пост

.

Нещодавно у Рівненській області було зафіксовано випадок ураження африканською чумою свиней (АЧС).

Після чого наш район увійшов у 20-ти кілометрову зону спостереження. У цих межах забороняється торгівля живими свиньми, м'ясом та іншими продуктами свинарства. На сьогоднішній день здійснюються необхідні карантинні заходи. А саме - заборона вивезення із зони захисту живих свиней, м'яса, продуктів та сировини, які можуть бути фактором розповсюдження хвороби. Працівники ветеринарної медицини та органи місцевого самоврядування здійснюють контроль, особисто обходячи сільськогосподарські угіддя та приватні подвір'я. Окрім інформативно-роз'яснювальної роботи у нашому районі, поблизу села Повчино, на кордоні з Корецьким районом було встановлено ветеринарно-поліцейський пост, роботу якого взяв під свій особистий контроль голова районної державної адміністрації Володимир Михнюк. Разом із постійними членами надзвичайної протиепізоотичної комісії - в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі Олександром Ковалем та начальником агропромислового розвитку райдержадміністрації Василем Ткачуком, відвідав зону контролю. Там, очільник району особисто перевірив налагодженість робочого процесу та поспілкувався з працівниками тимчасового пропускного пункту.
Варто зазначити, що ведеться дуже важлива робота. Завдяки такому посту, значно знизиться вірогідність розповсюдження АЧС. Адже кожен транспортний засіб, яких переїздить через нього, автоматично проходить процедуру дезінфекції. Точніше, колеса кожного автомобіля обробляються дезінфікуючою речовиною «Vanodox Formula».
Звичайно, кожен пост, митницю, кордон можна обійти. Розуміючи це, у районі ведеться роз'яснювально-інформативна робота. А тісна співпраця з сільськими та селищним головою значно полегшує виконання поставлених задач. Адже контролювати ситуацію на місцях набагато простіше. Тому у рамках робочої поїздки голова райдержадміністрації також відвідав Повчинську сільську раду. Там Володимир Володимирович обговорив із сільським головою Ігорем Печоріним питання АЧС, ситуацію в районі та в селі, міри запобігання розповсюдження африканської чуми свиней.
Шановні мешканці Новоград-Волинського району!
Від імені районної державної адміністрації застерігаємо:
• Не купуйте корми і кормові добавки невідомого походження в невстановлених торгових місцях.
• Не купуйте живих свиней, м'ясо і м'ясопродукти у неустановлених торгових точках, без ветеринарних супроводжуючих документів.
• Не завозьте і не вивозьте свиней і продукцію свинарства без дозволу державної ветеринарної служби.
• Не проводьте подвірний забій і реалізацію свинини без ветеринарного передзабійного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та продуктів забою фахівцями державної ветеринарної служби.
Пам'ятайте, краще вжити всіх запобіжних заходів і свідомо віднестися до загрози, ніж потім високою ціною поплатитися за її наслідки!

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6962-u-rajoni-pratsyue-veterinarno-politsejskij-post#sigProGalleria0a7ce2d67e
joomlamodniyportal.ru