Друк

Небезпека поруч

.

Африканська чума свиней (АЧС) поруч. У сусідній Рівненській області зафіксовано випадок ураження тварини цією страшною хворобою.

Тому було знову скликано надзвичайну протиепізоотичну комісію при Новоград-Волинській райдержадміністрації. Під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Наталії Даниленко, члени комісії обговорили епізоотичний стан щодо захворювання свійських та диких свиней на африканську чуму в областях України. Про стан справ у районі на сьогоднішній день доповів в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі Олександр Коваль. «Епізоотична ситуація, щодо захворювання на африканську чуму серед свійських свиней та поодиноких випадків серед диких свиней в Україні є вкрай напружена. Так, з початку 2016 року в областях України зареєстровано сімдесят дев'ять випадків АЧС. В тому числі: Полтавській - 6, Одеській - 21, Житомирській - 1, Кіровоградській - 4, Сумській - 5, Чернівецькій - 1, Миколаївській - 14, Чернігівській - 2, Черкаській - 2, Рівненській - 4, Волинській - 4, Вінницькій - 1, Харківській - 8, Київській - 2 та Хмельницькій - 4.
Станом на 22 листопада 2016 року карантин продовжує діяти у 25 неблагополучних пунктах в дев'яти областях України а саме: Миколаївській, Одеській, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Київській, Хмельницькій, Черкаській. Останній випадок було зареєстровано 21 листопада в с. Черниця Корецького району Рівненської області.
Спеціалістами держветмережі району, про випадки захворювання на африканську чуму свиней, проінформовано керівників сільськогосподарських підприємств, підприємців, які здійснюють забій, переміщення свиней та їх реалізацію, голів сільських та селищної рад району, директорів ринків та зацікавлених осіб» - повідомив Олександр Сергійович.
У ході роботи, члени комісії детально розглянули кожне питання порядку денного, після чого прийняли відповідні рішення та дійшли згоди у цілій низці заходів, котрі проведуть задля недопущення випадків захворювання на території нашого району.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6961-nebezpeka-poruch#sigProGalleriab37f2000a8
joomlamodniyportal.ru