Друк

«Вам слава і земне спасибі, невтомні руки трударів»

.

День працівників сільського господарства відзначається в Україні щорічно у третю неділю листопада.

Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни.
Сільське господарство – одне з найважливіших галузей економіки України, яке займається вирощуванням сільськогосподарських культур і розведенням тварин для забезпечення населення продуктами харчування, а промисловості - сировиною. Головним засобом виробництва у сільському господарстві є земля. Одночасно вона є і предметом праці, який завдяки родючості дає можливість вирощувати культурні рослини.
На території України знаходиться 32 млн гектарів чорнозему, що становить третину орних земель всієї Європи. Завдяки цьому країна посідає третє місце в світі з експорту кукурудзи, п'яте – за експортом пшениці. До цих пір основними сільськогосподарськими культурами, які вирощуються українськими аграріями, залишаються зернові, цукровий буряк та картопля.
У читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки оформлено виставку-перегляд «Обіймемо землю любов'ю і красою». Біля виставки читачі можуть ознайомитися з книгами та періодичними виданнями, які розповідають про основи землеробства і тваринництва та його розвиток. Також на виставці представлені тематичні папки: «У розвитку села – майбутнє нашої держави», «Розвиток фермерства у нашому районі», «Так господарюють у Токареві», «Славні імена: Герої Соціалістичної Праці» в яких вміщено вирізки з періодичних видань про сільськогосподарські підприємства нашого району, розвиток фермерства, знатних людей , які зробили значний внесок у розвиток сільського господарства тощо.

Матеріал підготувала бібліотекар
районної бібліотеки для дорослих
Анастасія Осадчук

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6954-vam-slava-i-zemne-spasibi-nevtomni-ruki-trudariv#sigProGalleria218257e535
joomlamodniyportal.ru