Друк

Семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів

.

Нещодавно на базі РМЦ відбулися чергові зустрічі працівників психологічної служби ЗОШ (практичних психологів та соціальних педагогів).

Для новопризначених практичних психологів та соціальних педагогів та таких, які потребують постійної методичної допомоги було проведено семінар-практикум на тему: «Основні дослідницькі напрямки роботи працівників психологічної служби в роботі загальноосвітнього навчального закладу». Було розглянуто посадові обов'язки працівника психологічної служби в розрізі соціально-педегогічних та психологічних досліджень в сучасній школі, обов'язкові дослідницькі напрямки роботи працівника психологічної служби в освітньому закладі та орієнтовне планування дослідницької діяльності практичних психологів та соціальних педагогів. Також, проведено майстер-клас по проведенню соціометричних досліджень, дані рекомендації для оптимального їх використання.
Для працівників психологічної служби, що мають стаж роботи в психологічній службі, було проведено тренінгове заняття на тему: «Самооцінка психічних станів працівника психологічної служби, як засіб профілактики психологічного самовигорання». Було використано дослідження власної емоційно-вольової сфери практичних психологів та соціальних педагогів за методикою МАК з використанням колод асоціативних карт «Вона», «ОН», «ЕККО». Також, свій психологічний тренінг для педагогічних працівників «Коло здоров'я. Збереження та зміцнення психологічного здоров'я педагога» представила практичний психолог Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Боревич О.В.
Крім цього, на заняттях працівники психологічної служби ознайомились інтерв'ю з Філіпом Лисом від 15.11.20016 року щодо «груп смерті» в соціальних мережах з метою посилення контролю щодо профілактичної роботи по попередженню проявів суїциду в дитячому середовищі. Було наголошено на необхідності постійного контролю над психологічною ситуацією в школах та повторних скринінгових дослідженнях з дітьми груп ризику.

joomlamodniyportal.ru