Друк

Під стягом волі і єдності країни

.

Україна... Територія гідності й свободи.

Такою її зробили дві революції – Майдан 2004 року і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для нашого народу, коли він продемонстрував свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. І саме Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, показала важливість національної ідеї. Ті події назавжди змінили свідомість кожного і стали початком створення нової демократичної Держави. Знаковим для нас є саме 21 листопада день, коли усі небайдужі до долі України люди вийшли на Майдан Незалежності. Ознайомити юних читачів з тими доленосними подіями та вшанувати пам'ять мужніх патріотів, які віддали своє життя за незалежність України під час подій на Майдані, має на меті книжкова виставка «Під стягом волі і єдності країни», оформлена в районній бібліотеці для дітей до Дня Гідності та Свободи. Бібліотекар Віталіна Артеменко зачитала дітям уривки з книг, представлених на виставці, детальніше зупинилася на матеріалах, зібраних бібліографом Оленою Бондар в тематичній теці «На варті наших душ Небесна Сотня». Читачі бібліотеки мали можливість переглянути уривки з циклу відеофільмів «Зима, що нас змінила» та «Майдан. Мистецтво спротиву».
Боротьба за нашу свободу та гідність триває. Маємо надію, що завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі над Україною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні.

Матеріал підготувала
бібліограф районної бібліотеки для дітей
О. А. Бондар 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6951-pid-styagom-voli-i-ednosti-krajini#sigProGalleriaed73b6214c
joomlamodniyportal.ru