Друк

У районі відзначили День Гідності та Свободи

.

21 листопада вся українська нація відзначає ще зовсім нове державне свято – День Гідності та Свободи.

Це свято започатковано з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Захід з нагоди свята відбувся у Піщівській загальноосвітній школі, куди завітали численні гості. Серед почесних гостей – голова районної державної адміністрації Володимир Михнюк, голова районної ради Дмитро Рудницький, перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко.
Очільники району, привітавши всіх присутніх зі святом, виконали почесну місію – урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО Миколі Полюховичу, який, як і його односельчанин Петро Барбух, віддав своє життя за волю та свободу рідної держави.
З початку проведення військових дій на Сході України, хлопець не зміг байдуже спостерігати за тим, як гинуть співвітчизники. Тому, усвідомлюючи, що Батьківщина в небезпеці, попросився добровольцем до Збройних сил України. Служив водієм-механіком гранатометного взводу у 28-й окремій механізованій бригаді. Та під час проходження військової служби, перебуваючи на загальновійськовому полігоні «Широкий лан», Микола отримав вогнепальне поранення не сумісне з життям. Так не стало ще одного захисника України.
Відтепер образ Миколи Полюховича, втілений у граніті, зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів і вчителів Піщівської школи, і вічно житиме у нашій пам'яті.
Меморіальну дошку освятив отець Сергій, після чого провів молебень за загиблими.
Добрими спогадами про загиблого односельчанина з присутніми поділилися Піщівський сільський голова Павло Кравчук та учитель Піщівської загальноосвітньої школи Алла Тарнавська.
Хвилиною мовчання та покладанням квітів завершився захід.
Після чого, керівництво району на кладовищі села Пилиповичі вшанувало світлу пам'ять загиблого учасника Майдану Олександра Балюка.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6950-u-rajoni-vidznachili-den-gidnosti-ta-svobodi#sigProGalleria3c7323fc57
joomlamodniyportal.ru