Друк

Навчальні збори військовозобов'язаних, децентралізація та інші питання на нараді із сільськими, селищним головами

.

17 червня в малій залі Будинку рад відбулась нарада із сільськими, селищним головами.

Проводив нараду голова райдержадміністрації Володимир Михнюк, участь у ній взяли: сільські, селищний голови, голова районної ради Дмитро Рудницький, перший заступник голови РДА Наталія Даниленко, керівник апарату РДА Михайло Гайдаєнко.

Порядок денний складавсь із шести питань, а саме:
1. Про підготовку та проведення навчальних зборів з військовозобов'язаними загону оборони.
2. Про взаємодію місцевих органів самоврядування з правоохоронними органами.
3. Про прискорення процесу об'єднання сільських, селищної рад у спроможні територіальні громади з дотриманням вимог Закону України „Про добровільне об'єднання територіальних громад".
4. Про підготовку виїзних прийомів громадян керівництвом райдержадміністрації сільськими, селищним головами.
5. Про здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади виконкомами сільських , селищної рад та дотримання законодавства при прийнятті рішень з цих питань.
6. Про проведення штабного тренування евакуаційних органів району з питань приймання і розміщення евакуйованого населення.

По першому питанню слухали військового комісара Сергія Канюку, який ознайомив присутніх з порядком підготовки та проведення навчальних зборів з військовозобов'язаними загону оборони. Також по цьому питанню виступив військовий комісар Житомирського обласного військового комісаріату оперативного командування «Північ» полковник Колесніченко Юрій, який також наголосив на важливості проведення цих навчальних зборів та закликав сільських, селищного голів взяти в цих зборах активну участь.
На основі чого рекомендувано сільським, селищному головам забезпечити на територіях підпорядкованих сільських, селищної рад належну підготовку до проведення навчальних зборів з військовозобов'язаними загону оборони.

По другому питанню слухали заступника начальника МРВ УСБУ в Житомирській області Олега Музику, який проінформував присутніх про необхідність взаємодії органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами.

По третьому та четвертому питаннях виступив голова районної державної адміністрації Володимир Михнюк, який звернувся до сільських, селищного голів з проханням пришвидшити процес об'єднання сільських, селищної рад у спроможні територіальні громади з дотриманням вимог Закону України „Про добровільне об'єднання територіальних громад".

По п'ятому питанню слухали начальника відділу організаційно-інформаційної роботи райдержадміністрації Наталію Скаковську, яка ознайомила присутніх зі станом здійснення делегованих повноважень органів державної виконавчої влади виконкомами сільських, селищної рад

По шостому питанню завідувач сектору цивільного захисту населення райдержадміністрації Юрій Левченко провів штабне тренування евакуаційних органів району з питань приймання і розміщення евакуйованого населення.

Організаційно-інформаційний відділ РДА

joomlamodniyportal.ru