Друк

Робота з детінізації бізнесу та легалізації заробітної плати в районі

.

Сьогодні, 11 травня, на виконання доручення голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Володимира Михнюка, відбувся виїзд робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення до Красилівської сільської ради.

Метою діяльності групи є детінізація доходів та відносин у сфері зайнятості населення, захисту прав громадян, пов'язаних з легалізацією трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

Робочою групою в складі голови групи Андрія Подіка, заступника начальника управління праці та соціального захисту населення РДА Оксани Морозової, головного державного інспектора Управління Держпраці у Житомирській області Тетяни Захарової, заступника начальника відділу поліції ГУНП в Житомирській області лейтенанта Вадима Калітки, головного державного ревізора-інспектора Новоград-Волинської ОДПІ Дмитра Рашина здійснено рейди до суб'єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність на території Красилівської сільської ради, зокрема:
- Пилорама у с. Таращанка (ФОП Свинчук В.М.);
- Торгівля прод.пром.груп с. Таращанка (ФОП Ковальчук І.А);
- Торгівля прод.пром.груп с. Таращанка (ФОП Літвінчук С.В);
- Торгівля прод.пром.груп с. Красилівка (ФОП Куриленко О.В.);
- Торгівля прод.пром.груп с. Красилівка (ФОП Петришина Н.І.);
- Торгівля прод.пром.груп с. Красилівка (ФОП Захарчук В.Д.).
В результаті виїздів групи, були встановлені факти використання нелегальної праці в закладах роздрібної торгівлі – 4 особи без оформлення трудових відносин у трьох фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю.

Також робочою групою було встановлено факт використання земельної ділянки без правоустановчих документів, виявлено незаконне використання та обробка з метою збуту лісових ресурсів (деревини, зокрема кругляку ясену – 21 колода), а також факт використання нелегальної праці 4 осіб.

В процесі проведення рейду були викликані представники Держлісгоспу, оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП в Житомирській області та Красилівський сільський голова для відповідного реагування на виявлені порушення.
Кругляк ясену був вилучений та переданий до Держлісгоспу.

За результатами перевірок, підприємцям, що використовують нелегальну найману працю була проведена роз'яснювальна робота з питань застосування трудового законодавства та запропоновано належним чином оформити трудові відносини з працівниками та надати робочій групі підтверджуючі документи.

Головною метою робочої групи є не каральні заходи, а забезпечення рівних умов для всіх суб'єктів господарювання, а також дотримання конституційних прав громадян району.

joomlamodniyportal.ru