Друк

Звягель – форпост турботи про ветеранів: третій виїзний форум "Ветерани – шлях додому. Спроможності громад у захисті прав та задоволенні потреб ветеранів"

.

Цей форум відбувся за допомоги Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Міжфракційного депутатського об'єднання "Реабілітаційні сили України", за підтримки Програми USAID "Рада: наступне покоління" та у співпраці з Житомирською обласною адміністрацією і Звягельською міською радою.

 

У ньому також взяв участь начальник Звягельської районної військової адміністрації Іван Туровський та начальниця відділу з питань ветеранської політики РВА Наталія Максимчук.

Форум став потужним майданчиком для об’єднання зусиль влади, громадськості та самих ветеранів.

Це не просто форум, це крок на шляху до створення України, де кожен захисник і захисниця відчуватиме себе гідно. Адже саме ветерани є тими, хто пише нову історію нашої держави, відстоюючи її незалежність.

Мета форуму: сформувати пропозиції для вдосконалення державної політики підтримки ветеранів та ветеранок і членів їхніх сімей, родин зниклих безвісти та полонених військовослужбовців і військовослужбовиць, об'єднавши зусилля народних депутатів, виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадського та приватного секторів.

Завдання форуму:

- обговорити дотримання прав ветеранів та ветеранок війни та розвиток системи їхнього соціального захисту, медичного забезпечення, психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації.

- обговорити потреби членів сімей ветеранів та ветеранок, родин зниклих безвісти, полонених військовослужбовців і військовослужбовиць;

- обмінятися досвідом та популяризувати ефективні практики впровадження державної політики підтримки ветеранів та ветеранок на рівні територіальних громад;

- розробити пропозиції для врахування при розробленні й затвердженні державної політики реінтеграції ветеранів та ветеранок, а також підтримки їхніх сімей, родин зниклих безвісти та полонених військовослужбовців і військовослужбовиць.

Форум відбувся в форматі відкритого діалогу, адже важливо, аби такі реформи та проєкти започатковувались спільними зусиллями.  Звягельщина – батьківщина багатьох бойових бригад, ми маємо багато ветеранів, і вони потребують нашої підтримки.

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко озвучив роботу області в цій сфері.  Стало зрозуміло: ми розвиваємось та маємо ще багато роботи. Війна триває, і над тим, як наші Захисники та Захисниці  будуть адаптовуватись до мирного життя, потрібно думати вже зараз.

Також була презентована "Нова ветеранська політика", головні пріоритети, стратегічні принципи Мінветеранів.
Вітаємо звягелян, які на цьому заході отримали нагороди від Верховної Ради України за служіння українському народові – це трудові колективи КНП "Звягельська багатопрофільна лікарня" та  ПрАТ ВКФ "Леся", а також підприємець і волонтер Олександр Виговський. Вони на це заслужили.

Звягельщина – це земля героїв. І ми пишаємося тим, що саме тут відбуваються такі важливі події. Адже від того, як ми сьогодні допоможемо ветеранам, залежить майбутнє нашої країни.

Ми впевнені, що спільними зусиллями зможемо побудувати країну, де кожен ветеран відчуватиме вдячність і повагу. Адже вони – справжні Герої нашої нації!

 

Слава Україні! Героям слава!