Друк

Всеукраїнська аграрна рада засідала на Звягельщині

.

Сьогодні Звягельщина стала епіцентром аграрних дискусій: начальник Звягельської районної військової адміністрації Іван Туровський відкрив засідання Всеукраїнської аграрної ради, яка, до слова, вперше засідає в нашому районі. Іван Туровський подякував усім за колосальний труд і підтримку України.
Присутній на зібранні заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Костянтин Лопушанський підкреслив важливість цієї зустрічі, адже тут аграрії зможуть отримати відповіді на всі свої питання, пов'язані з веденням господарства в умовах війни. Він також зазначив, що завдяки свідомій позиції та стійкості аграріїв економіка України продовжує функціонувати, а українці дають гідну відсіч ворогу.
"На жаль, в країні війна, й наразі ми всі працюємо в дуже скрутних умовах, але все вирішується, ми знаходимо шляхи для розвитку й подальшої роботи. Дякую усім, ми дуже цінуємо вашу роботу!" – говорив Костянтин Лопушанський.
Крім того до вітального слова запросили також депутата обласної ради Олександра Ющенка, він також є одним з найбільших меценатів і району, і області. Завдяки йому в Звягельському районі налагоджена співпраця серед бізнесу, й вони спільними зусиллями щодня роблять все можливе, аби військові були забезпечені всім необхідним.
Безпосередньо до розгляду всіх питань та до дискусії перейшли після виступу голови громадської спілки "Всеукраїнська аграрна рада" Андрія Дикуна. Він подякував за єдність, за спільне вирішення всіх питань, за швидку реакцію на заклик нашого земляка Валерія Залужного, котрий просив підтримати військо. Він розповів про напрямки діяльності ради та основні засади роботи, а також про міжнародні співпраці.
На нараді обговорили питання державної підтримки агросектору в умовах війни, кредитування та стан експорту с/г продукції. Багато дискусій тривало з питання бронювання працівників: процедура, нововведення, проблемні питання, військовий облік, штрафи.
Довідково: ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» (ВАР) є добровільним, неурядовим об’єднанням. Спілка створена на основі єдності інтересів для спільної реалізації прав, свобод та захисту законних соціальних та економічних інтересів її учасників.
ВАР заснована у червні 2014 року і на сьогоднішній день є найбільшою та найефективнішою громадською спілкою. До складу асоціації входить більше 1100 середніх та малих аграрних підприємств з усієї території України. Загальна площа земельного фонду учасників - понад 3 500 000 га.
Мета - забезпечити сталий розвиток аграрного сектору України.
Ціль - представництво та захист інтересів членів спілки, підвищення рівня ведення сільського господарства країни до рівня розвитку агарного комплексу провідних країн.
ВАР здійснює законодавчу підтримку АПК, лобіює інтереси аграріїв, інформує про зміни в законодавстві, політиці та аграрному ринку, проводить профільні події - конгреси, форуми, конференції, семінари тощо.