Не солодити й не досолювати. 5 запитань і відповідей, які допоможуть краще зрозуміти нове шкільне меню. ІНФОГРАФІКА
Питання, які найчастіше задають батьки учнів про харчування у школах і садочках — про цукор, сіль і норми.
Зокрема їх цікавить:
Чому зменшено норму споживання цукру?
Страви недосолені. Чи можна солити для підсилення смаку?
Проєкт «ЗнаЇмо» підготував відповіді на 5 питань про харчування у школах і садочках – про цукор, сіль і норми.
Так, в інфографіці йдеться про те, що за інформацією ВОЗ, 24% дітей у віці 5-9 років спостерігається надмірна вага, а у 9% - ожиріння це впливає на розвиток небажаних хвороб таких як цукровий діабет та онкології. Потрібно зменшити споживання цукру до 25 грамів на добу та вживати менше солодких напоїв, найкориснішим напоєм для дорослих і дітей є проста вода.
А от споживання солі в закладах освіти зменшуватиметься до виходу на світові стандарти її споживання 3 г для 6-11 років та 4,5 г для 11-18 років.
Це важливо знати не тільки директорам шкіл, медичним працівникам і кухарям, а і батькам!
Підготовлено Асоціацією дієтологів України, погоджено МОЗ і МОН.
За інформацією ЖОВА
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/30-novini/15567-ne-solodyty-i-ne-dosoliuvaty-5-zapytan-i-vidpovidei-iaki-dopomozhut-krashche-zrozumity-nove-shkilne-meniu-infohrafika#sigProGalleria72b49dd563