Друк

«Громади Житомирщини в умовах воєнного стану. Виклики та досягнення»: ТОВ «Спіко Груп»

.

25 травня в рамках медійної програми Internews Ukraine журналісти з декількох регіонів України приїхали до Звягеля, аби оглянути успішно релоковане підприємство з Харкова та поділитися їх досвідом.

  В рамках престуру «Громади Житомирщини в умовах воєнного стану. Виклики та досягнення» учасники знайомляться з державними регіональними та міжнародними програмами, що сприяють розміщенню та адаптації релокованого бізнесу, а також забезпеченню житлом та роботою вимушених переселенців.

Начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, перший заступник начальника РВА Юрій Оханський, заступниця Звягельського міського голови Ірина Гудзь разом з директором підприємства ТОВ «Спіко Груп» Володимиром Поволоцьким провели екскурсію для журналістів і розповіли деталі релокації та початку виробничого процесу на новому місці.

«Дуже радий, що в нашому районі нарешті на повну запрацює абсолютно нове для нас виробництво. Це був довгий процес, проте він вже на фінальній прямій, люди будуть забезпечені роботою, а бюджет буде наповнюватись податками - нам зараз це вкрай необхідно», – говорив Іван Туровський.

Підприємство ТОВ «Спіко Груп» майже 10 років успішно функціонує на Харківщині, має власне виробництво та забезпечує робочими місцями багатьох людей. У зв’язку з бойовими діями на Харківщині власники вирішили створити ще одну філію та частково перевести обладнання на Житомирщину. Повністю закривати виробництво в Харкові поки в планах немає, адже щиро вірять в Перемогу та повне відновлення роботи.

Підприємство є активним учасником державної програми «релокація». Вона успішно працює на території Житомирської області, завдяки їй підприємства можуть виїхати в більш безпечні регіони України безкоштовно за допомогою «Укрпошти» та «Укрзалізниці». На початку березня уряд запустив цю програму. Її учасником може стати будь-яке підприємство, подавши заявку на сайті «Прозорро. Продажі». «Укрпошта» відповідає за підвезення обладнання до залізничної станції, а також забезпечує оперативне проходження блокпостів, оформлює транспортні накладні.

Після ознайомлення з роботою релокованого підприємства ТОВ «Спіко Груп» журналісти відвідали ПРАТ ВКФ «Леся», де оглянули швейне виробництво відоме в багатьох країнах світу.

Окрім цього гостям міста провели пізнавальну змістовну екскурсію по визначним місцям, а також, на сам кінець, міський голова Микола Боровець провів пресконференція в IDEA HUB, на якій можна було поділитися враженнями та отримати відповіді на свої запитання.