Друк

На Новоград-Волинщину релокується підприємство з Харкова

.

Сьогодні до начальника районної військової адміністрації Івана Туровського приїхав власник та засновник підприємства з виготовлення сантехніки.

Підприємство ТОВ «Спіко Груп» майже 10 років успішно функціонувало на Харківщині, мало власне виробництво та  забезпечувало робочими місцями багатьох людей. На жаль, 24 лютого 2022 року все змінилось. Закривати повністю виробництво у Харкові Володимир Поволоцький не планує, вірить в перемогу та ЗСУ, але філію в Новограді все ж відкриє. З рідного міста в Новоград, окрім техніки, везе ще й 15 співробітників та надалі хоче створювати колектив із звягельчан, саме тому наступною буде спільна нарада з центром зайнятості, для підбору спеціалістів.

« Ми маємо де брати сировину, розуміємо як у вашій місцевості налагодити виробництво, вже оглянули всі умови та домовились з орендарем. Всі дозволи в процесі виготовлення, ми дбаємо про навколишнє середовище. Від вас хотів би попросити допомоги в пошуках фахівців, та з наймом житла для працівників, які прибудуть з Харкова»,– зазначив пан Володимир.

Наразі Володимир Поволоцький має вже місце, яке орендуватиме, а це 1800 м2.  Деяке обладнання вже тут, інше ще в дорозі, завдяки спільній програмі «Укрпошти» та «Укрзалізниці». Запустити в повному обсязі виробництво планують через 3-4 місяці.

«Релокація підприємств – це не лише захист ваших підприємств від руйнування, це збереження робочих місць, надання населенню можливості працювати та забезпечувати свої сім'ї, а також наповнення державного бюджету. Наразі в цьому зацікавлені всі сторони. Від нас ви отримаєте повну підтримку та допомогу, ми раді вітати на Звягельщині підприємство, що розвивається та створює нові робочі місця», – звернувся Іван Туровський.

Довідково:  За державною програмою «релокація», яка успішно працює на території Житомирської області, підприємства можуть виїхати в більш безпечні регіони України безкоштовно за допомогою «Укрпошти» та «Укрзалізниці». На початку березня уряд запустив цю програму. Її учасником може стати будь-яке підприємство, подавши заявку на сайті «Прозорро.Продажі». «Укрпошта» відповідає за підвезення обладнання до залізничної станції, а також забезпечує оперативне проходження блокпостів, оформлює транспортні накладні.