Друк

Сьогодні пройшла нарада щодо релігійної ситуації в районі

.

Станом на 14 вересня в Новоград-Волинському районі до Православної Церкви України перейшло вже 15 громад, найбільше з них в Пищівській громаді - майже 100%,  за ними йде Новоград-Волинська та Ярунська громади.

 " Наразі є випадки коли священники московського патріархату проводять богослужіння у звичайних будинках без дотримання санітарно-епідеміологічних норм та без дотримання норм пожежної безпеки. Вже є поодинокі випадки захворюваності на covid під час таких богослужінь. Хочу нагадати всім мешканцям району – covid нікуди не подівся, зараз відбувається пік захворюваності на даний вірус, тому обов'язково бережіть себе та, за потреби,  відвідуйте церкви, які дотримуються всіх вимог",  – наголосив начальник районної військової адміністрації Іван Туровський.

На нараді були присутні: заступник начальника районної військової адміністрації Олександр Паламарчук, голова районної ради Артур Загривий, представники міської ради, ДСНС, СБУ та поліції.

Вирішили довести інформацію до керівників громад, щодо пожежної безпеки в культових будівлях,  адже держава  наближається до опалювального сезону. Та в подальшому обговорити, які ще громади вирішили перейти до церкви України та багато інших проблемних питань.