Друк

Відбулися урочисті заходи з нагоди 31-ї річниці Незалежності України

.

Сьогодні, 24 серпня, у м. Новограді-Волинському відбулися урочисті заходи з нагоди 31-ї річниці Незалежності України за участю начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Івана Туровського та його заступників, міського голови Миколи Боровця,

працівників РВА та міської ради, духовенства, представників Національної поліції, військовослужбовців та громадськості.

Заспівавши Гімн України, присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
 
У ході заходу Іван Туровський та Микола Боровець привітали громаду зі святом, побажали всім миру, злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у справах та починаннях заради процвітання Незалежної України та її народу.
 
Традиційно приємним моментом урочистостей стало нагородження. Міський голова вручив Почесні грамоти військовослужбовцям за досягнуті успіхи в бойовій підготовці, зразкову військову дисципліну, особисту мужність та героїзм, стійкість і рішучість при виконанні військового обов’язку та з нагоди відзначення Дня Незалежності України.
 
Також представникам військових частин міста були вручені прапори України для того, щоб їх потім наші захисники і захисниці, які зараз на передовій, встановили у звільнених від російського агресора населених пунктах нашої держави.
 
На завершення заходу священники релігійних конфесій помолились за мир в Україні та український народ.
 
Крім того, цього дня керівництво районної військової адміністрації, міської ради та районної ради поклали квіти до підніжжя пам’ятників Лесі Українки та Тараса Шевченка.
 
Сьогодні у такий складний час поняття Незалежності та єдності України набуло для кожного з нас особливого змісту. Ціною життя наших воїнів-захисників доводиться виборювати нашу волю і Незалежність. Нині, це свято гуртує нас і робить однією українською родиною.
 
Перед нами ще багато важливих завдань, але головні з них –Перемога і мир.
Віримо в Перемогу, а з нею – у мирне, безхмарно-блакитне небо над квітучою Україною.
 
Україна – це ми! Україна – це кожен із нас!
 
Слава Україні!
 
Героям слава!