Друк

На території Ємільчинської громади Новоград-Волинського району відкрили дитячий будинок сімейного типу

.

19 серпня 2022 року в смт Ємільчине відбулось урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу на базі родини Ольги та Олександра Соляників.

На захід завітали начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Новоград-Волинської районної військової адміністрації Іван Туровський та його заступник Олександр Паламарчук, начальники служби у справах дітей області та району, Ємільчинський селищний голова Сергій Волощук та представники церкви Євангельських християн-баптистів.

Традиційно, керівництво області та району перерізали стрічку, вручили навчальне приладдя, комп'ютерну техніку

та висловили подружжю щиру подяку за те, що вони наважилися на цей нелегкий крок та створили чудову сім’ю.

Гості ознайомились з будинком, який великій родині побудувала церква Євангельських християн-баптистів спільно з благодійним фондом «Міст у життя». Новостворений двоповерховий дитячий будинок сімейного типу, облаштований необхідними меблями та побутовою технікою, у якому для дітей створені всі умови для проживання та повноцінного розвитку.

Сьогодні в сім’ї Соляників виховується 8 дітей: троє власних малолітніх дітей та п’ятеро дітей, позбавлених батьківського піклування, які раніше проживали у родині батьків Ольги – Тетяни та Віталія. Крім того, родина ще піклується про рідного брата Ольги Іллю, який тимчасово проживає у будинку сімейного типу, оскільки батько Віталій на даний час перебуває за кордоном та не має змоги виховувати дітей.

Ольга Віталіївна виховувалась у багатодітній родині. Батьки Ольги Соляник, маючи 4 власних та 5 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вимушені були евакуюватись до Німеччини, у зв’язку з початком російсько-української війни в Україні. На жаль, мама Ольги Віталіївни померла через хворобу за кордоном, тому Ольга Віталіївна та Олександр Вікторович вирішили взяти на себе відповідальність по догляду та вихованню дітей-вихованців, які раніше виховувались у дитячому будинку сімейного типу батьків та добре були їм знайомі.

На даний час батьки-вихователі займаються підготовкою дітей до школи, адже тепер у новоствореній сім’ї цього року 3 першокласники.

joomlamodniyportal.ru