Друк

Відбулась онлайн нарада з питань підготовки закладів освіти району до нового 2022/2023 навчального року

.

19 серпня 2022 року під головуванням першого заступника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Юрія Оханського відбулась чергова онлайн нарада з питань підготовки закладів освіти району до нового 2022/2023 навчального року в умовах воєнного стану за участю керівників структурних підрозділів РВА, а також начальників відділів освіти міських, селищних та сільських рад.

Учасники засідання обговорили ряд питань, пов’язаних із станом готовності шкіл до нового навчального року: форма навчання освітнього процесу та стан обстеження цих закладів комісіями.

Під час наради Юрій Оханський зазначив:

“Підготовка закладів освіти до навчального року, облаштування укриттів на сьогодні – це дуже важливе завдання. Новий навчальний рік у традиційному форматі буде впроваджено у тих школах, у яких є захисні споруди або такі укриття, які розташовані поруч із закладами.

Підкреслюю, що безпека усіх учасників освітнього процесу має бути на першому місці. Здобувачі освіти повинні отримати якісні знання, тому робота із облаштування сховищ повинна бути відповідальна, аби діти мали можливість навчатися очно.

Нагадую, що рішення щодо режиму освітнього процесу в кожній територіальній громаді району залежно від безпекової ситуації прийматиме Житомирська обласна військова адміністрація, при цьому батьки мають право обирати формат освітнього процесу для своїх дітей та змінити його протягом навчального року. Кожна дитина буде забезпечена повноцінним навчанням”.