Друк

Іван Туровський взяв участь в онлайн-нараді щодо соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та оздоровлення дітей за кордоном

.

Сьогодні, 07 липня, під головуванням заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктора Градівського відбулася онлайн-нарада за участі начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Івана Туровського, начальника управління соціального захисту населення Новоград-Волинської РВА Василя Ткачука,

начальників районних військових адміністрацій Житомирської області та їх заступників щодо питань, пов’язаних з соціальною підтримкою внутрішньо переміщених осіб та оздоровлення дітей за кордоном.

Як зазначив заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, в термін до 1 вересня усі освітні заклади Житомирської області мають бути готовими до навчального процесу в режимі офлайн. У навчальних закладах необхідно облаштувати укриття, а внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово туди заселені, знайти альтернативне житло.

Також, в ході наради йшлося про організацію літнього оздоровлення і відпочинку дітей за кордоном.

Зокрема, Кабінет Міністрів України прийняв постанову №661 від 10 червня 2022 року, згідно якої було спрощено процедуру вивезення дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення. Діти зможуть виїжджати лише за наявності згоди Національної соціальної сервісної служби, без нотаріального засвідчення документів. Введення в дію даної Постанови зробить цей процес більш контрольованим та безпечним і буде мати гарантії повернення дітей в Україну.

Крім того, Віктор Градівський повідомив, що для дітей військовослужбовців, які захищають нашу країну від агресії російської федерації та дітей військовослужбовців, які загинули внаслідок ведення бойових дій планується виїзд на оздоровлення до Хорватії.

За підсумками наради заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський дав головам районних військових адміністрацій відповідні доручення.

joomlamodniyportal.ru