Друк

26 квітня – День пам’яті про Чорнобильську катастрофу

.

Дорогі земляки! 26 квітня минає 32 рік від дня Чорнобильської катастрофи, яка озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах.

Чорнобиль продемонстрував всемогутність і водночас безсилля людини, ще раз доводячи, що можливості людського розуму безмежні, але за умови повної відповідальності за дії та вчинки. У Чорнобилі тисячі людей, котрих залучили до подолання наслідків найбільшої техногенної катастрофи, вступили в смертельний двобій з незримим ворогом. У ті дні ліквідатори захищали не лише рідну землю і народ України, а й усе людство. Вони з честю та гідністю виконали свій обов'язок. Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте ми маємо з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на власних помилках, зробити все можливе, щоб подібне не повторилося, берегти і огорнути турботою тих, хто жертвував своїм життям, здоров'ям, рятуючи світ.
Не будьмо байдужими до власної долі та долі рідної землі. Згадаймо усіх, хто відійшов у вічність внаслідок Чорнобильської біди. Схилімо голови в жалобі і запалимо свічку пам'яті.

Керівництво райдержадміністрації