Друк

27 вересня - Всесвітній день туризму!

.

27 вересня світ відзначає Всесвітній День туризму. Це міжнародне свято було засноване Генеральною Асамблеєю Всесвітньої туристичної організації у 1979 році в іспанському містечку під назвою Торремоліно.

Метою свята заведено вважати пропаганду туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвиток зв’язків між народами різних країн.

День туризму відзначають у більшості країн світу вже понад 20 років. Цього дня відбуваються туристичні зустрічі, святкові заходи та фестивалі. В Україні цей день вважають святковим з 1998 року після виходу Указу Президента щодо цього свята. Скаути також обирають життя на природі та пригоди, беруть участь в туристичних змаганнях та походах, а більшість скаутських випробувань має за мету перевірити опанування саме з туристичних навичок...

Тож хочеться привітати усіх туристів, мандрівників і альпіністів зі святом! Нових вершин, попутного вітру, чистого неба над головою, нових зустрічей, посмішок і друзів!. Нехай ваші серця запалюють вогонь дружби і добра!

Голова районної                                          Голова районної ради
державної адміністрації
Сергій Лавренюк                                          Франц Весельський