Друк

Звернення В’ячеслава Авраменка з нагоди відзначення 208-ої річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

.

Сьогодні минає 208 років від дня народження нашого національного пророка, невмирущого генія слова, поета, драматурга, художника, політичного та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.

Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Славне ім’я поета стало символом нації, а його творчість – джерелом пізнання і натхнення, духовною основою, на якій була зведена незалежність Української держави.

Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна змушена захищати власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу.

«Борітеся - поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!», - головне пророцтво Тараса Григоровича для сучасної України.

Тож нехай вогонь душі великого Поета запалить у наших серцях іскру віри, надії, любові до рідної землі та українського слова, а Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього українського народу.

І сьогодні наша армія виконує пророцтво Шевченка – з Божою допомогою знищує ворога!

Слава Великому Тарасу!
Слава Українській Армії!
Слава Україні!

 

Начальник районної
військової адміністрації                                                                   В’ячеслав АВРАМЕНКО