Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /home/nvrdacom/public_html/images/12.2015/RMC/21
Повідомлення
  • Была обнаружена проблема с Вашей галереей изображений. Пожалуйста, удостоверьтесь, что папка, которую Вы используете в галерее Simple Image Про установлена в правильные теги, существует и содержит действительные файлы изображения. Плагин не мог определить местонахождение папки: images/12.2015/RMC/21
Друк

Нарада завідувачів дошкільних навчальних закладів

24 грудня 2015 року на базі районного методичного центру відбулася чергова нарада завідувачів ДНЗ.

На порядок денний виносилися питання:
1. Стан інформаційно-методичного забезпечення у дошкільних навчальних закладах.
2. Здійснення медичного обслуговування дітей дошкільного віку в ДНЗ.
3. Про складання статистичної звітності за підсумками роботи ДНЗ у поточному році.
4. Про проведення курсової підготовки та атестації педагогічних працівників ДНЗ у 2015-2016 навчальному році
5. Підсумки атестаційних експертиз Пилиповицького та Суслівського ДНЗ.
Нараду відкрив начальник відділу освіти РДА О.А.Антипчук, який познайомив присутніх зі станом справ у дошкільній ланці району, зокрема, розширенні мережі дитячих садків та закцентував увагу на головному завданні, яке сьогодні стоїть перед дошкільниками - це забезпечення рівних умов в отриманні якісної дошкільної освіти.
Методист РМЦ Гопанчук В.В. проаналізувала організацію роботи у дошкільних закладах щодо інформаційно-методичного забезпечення. На сьогодні 26 дошкільних закладів мають комп'ютери, 3 ДНЗ підключені до мережі Інтернет. У Чижівському ДНЗ придбано мультимедійний комплекс. 31 дошкільний заклад має власні веб-сайти. Важливим питанням є наповнення їх актуальною інформацією. Вознюк Тетяною Михайлівною (Піщівський ДНЗ «Сонечко») було внесено пропозицію провести семінар-практикум по навчанню використання інтерактивних технологій та наповнюваності сайтів.
В ході наради обговорювалися питання здійснення медичного обслуговування дошкільнят. Це питання є важливим, адже тільки у 14 ДНЗ є медичні сестри, в інших медичний супровід здійснюється медичними працівниками сільських АЗПСМ та ФАПів. Відділом освіти проводиться робота по приведенню штатних розписів у відповідність, і особлива увага звертається на введення посад медичних сестер у ДНЗ.
Гопанчук В.В. довела до відома присутніх інформацію про те, що протягом листопада-грудня було проведено атестаційні експертизи Пилиповицького та Суслівського ДНЗ. Атестаційною комісією відділу освіти вони визнані атестованими. Завідувачі даних закладів презентували свою роботу перед колегами.
Позаштатний інспектор з охорони праці Скрипнюк Ю.О. розглянув з присутніми питання організації роботи по охороні праці та безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах. Він наголосив на дотриманні техніки безпеки під час проведення Новорічних та Різдвяних свят.

Новоград-Волинський РМЦ

{gallery}12.2015/RMC/21{/gallery}