Друк

ПІДБИТО ПІДСУМКИ ТА ОКРЕСЛЕНО ПЕРСПЕКТИВИ ПОДАЛЬШОЇ РОБОТИ РАЙОННОЇ ВЛАДИ

.

Сьогодні, 2 січня, голова районної державної адміністрації Сергій Лавренюк провів першу у новому 2013 році щотижневу нараду, де було обговорено плани роботи районної влади на найближчу перспективу.

Розпочинаючи нараду, керівник району привітав усіх з Новим роком та Різдвом Христовим, подякував за порозуміння і співпрацю, за об’єктивність, неупередженість, конструктивізм, і пообіцяв всіляко сприяти тому, щоб діалог між владою, структурними підрозділами, районними службами і організаціями і надалі слугував інтересам суспільства.

Очільник району представив присутнім Руслана Васильовича Загривого, якого відповідним розпорядженням було призначено на посаду директора Новоград-Волинської дитячо-юнацької спортивної школи Новоград-Волинської районної ради. «Це буде комунальна організація спільної власності району, яка фінансуватиметься з районного бюджету і все спортивне обладнання, спортивний інвентар буде знаходиться у власності району і ми зможемо ефективно ним розпоряджатися, адже на сьогодні придбане спортивне обладнання та спортивний інвентар ДЮСШ ВФСТ «Колос» за рахунок районних бюджетних коштів належить обласній організації ВФСТ «Колос», - відзначив Сергій Іванович.

Підбиваючи підсумки року, що минув, Сергій Іванович підкреслив, що головним завданням, що наразі потрібно ставити перед собою, – прикласти максимум зусиль для подальшого покращення соціально-економічного розвитку району.

«Першочерговим та найважливішим у нашій роботі залишається турбота про жителів району, створення найкращих умов для життя краян. Спільними зусиллями ми маємо з дня у день наповнювати реальним змістом нашу тезу, що Новоград-Волинщина – то край, де варто жити», - резюмував очільника району.

Він також акцентував увагу на основних напрямках соціально-економічного розвитку району у новому році. Серед них – питання поліпшення інвестиційної привабливості району та залучення інвесторів, як іноземних, так і вітчизняних, створення нових галузевих підприємств, вирішення назрілих питань у сільському господарстві району та земельних відносинах, продовження газифікації населених пунктів, відновлення роботи дитсадків, проведенні ремонтів шкіл, лікарень, закладів культури, доріг, створення належних умов щодо незахищених верств населення району та їх соціального забезпечення тощо.

Зокрема, з наступного тижня голова райдержадміністрації планує провести співбесіди з керівниками структурних підрозділів щодо підведення підсумків, обговорення та узгодження планів і визначення основних напрямків роботи на поточний рік.

Очільником району було відмічено, що із 18 млн. грн.. коштів державної субвенції, котрі були виділені на соціально-економічний розвиток нашого району у минулому році, освоєно всю суму, але у зв’язку з відсутністю підкріплення Мінфіну 4 млн. грн. не були перераховані на рахунки підрядних організацій, тому з’явилась бюджетна кредиторська заборгованість. Вирішення даного питання вже не залежало від районної влади.

Підбиваючи підсумки першої у новому році наради, голова райдержадміністрації побажав усім подальших успіхів, міцного здоров'я, сімейного щастя, достатку в кожній оселі.

Інна Денисенко,
головний спеціаліст з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю райдержадміністрації