Друк

Технологія продуктивного навчання у предметах природничого циклу

.

Нещодавно Стрієвська школа гостинно відкрила свої двері вчителям біології та хімії район, на базі якої було проведено семінар-практикум на тему: "Технологія продуктивного навчання у предметах природничого циклу". Директор школи Гордійчук В.О. ознайомила присутніх з діяльністю  школи та здобутками свого колективу.

 

Показовий урок з біології на тему: «Загальна характеристика типу Членистоногі» було проведено у 8 класі. На ньому доцільно використано проблемно-пошуковий метод та злиття традиційних форм роботи з новими технологіями навчання,  що спрямовують творчий, емоційний потенціал школярів на самовдосконалення. Позитивний вплив на якість засвоєння знань учнями на уроці мала демонстрація ретельно підібраного відеоряду, що допомогло проілюструвати теоретичний матеріал уроку.

 

16 педагогів району мали можливість обмінятися досвідом та ознайомитися з продуктивною  технологією навчання, обговорити проблемні питання, що постали перед сучасним вчителем.

Семінар завершував виступ шкільної екологічної агітбригади «Бережата» на тему: «Ліс-зелені легені планети Земля». Захід дав змогу дітям розширити знання про природу рідного краю, його красу, сприяв розвитку екологічного свідомого ставлення до багатств природи, виховував почуття любові до всього живого, народних традицій, звичаїв. Глядачами було відмічено артистичність дітей, естетичне оформлення заходу.

Неабияку зацікавленість гостей викликали виставки «Чарівні намистинки» та «Паперові дива», представлені учнями школи.

Участь у семінарі надала можливість поповнити методичну скарбничку вчителів сучасними педагогічними методиками   та  сприяти подальшому розвитку професіоналізму вчителів.

За інформацією районного відділу освіти