Друк

РАЙОННИЙ СЕМІНАР ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ

.

14 листопада в Чижівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів. 

 

Учасники семінару мали змогу переглянути презентацію директора школи Лагодинського Володимира Богдановича «Про роботу школи та її перспективи», поділилась з колегами досвідом роботи практичний психолог школи Пашківська Тетяна Леонідівна.

Після роботи у комп’ютерному класі гостей запросили до кабінету психологічного розвантаження, де практичні психологи обговорили питання ведення документації та методи роботи з педагогами, батьками, учнівськими колективами.

Наступним етапом семінару став консиліум на тему: «Труднощі періоду адаптації п’ятикласників  до нових умов навчання». Учасниками засідання були методист районної психологічної служби –  Якубович О. В., практичні психологи та соціальні педагоги району, адміністрація школи  - Лагодинський В. Б. (директор), Бойко Т. І. (завуч по навчальній частині), Федюк Т. М. (завуч з виховної роботи), вчителі-предметники, класні керівники, класоводи п’ятих класів (Оголь В. В., Костюченко В. М., Колесник С. М., Нагаль Н. М., Новицька О. М., Напольська Г. Ф., Бойко М. М.) та медична сестра – Рафальська Т. М.

Пашківська Т. Л., ведуча консиліуму, проаналізувала стан успішної адаптації п’ятикласників та окремі випадки дезадаптації учнів. Звернула увагу колег на результати психодіагностичних досліджень.

Класоводи – Напольська Г. Ф. та Бойко М. М. ознайомили присутніх з особливостями класних колективів, які навчали чотири роки.

Класні керівники – Нагаль Н. М. та Новицька О. М. розповіли про те, як  проявили себе учні в нових умовах  процесу навчання.

Усі присутні брали активну участь в дискусії стосовно того, яким же повинен бути сучасний учень.

Підсумовуючи все сказане, з лекційним матеріалом про стан здоров’я сучасної дитини і, зокрема, учнів п’ятих класів Чижівської школи виступила шкільна медична сестра Рафальська Т. М.

В процесі консиліуму були розглянуті питання з проблем наступності при переході з початкової школи в основну, проаналізовано ряд труднощів, з якими зустрічаються діти в цей період та розроблено рекомендації щодо їх подолання.

Після закінчення засідання учасники семінару завітали до актової зали на казки «Коза-Дереза», яка була інсценіована з урахуванням Конвенції ООН про права дитини. Герої казки, учні п’ятих класів, продемонстрували гарні акторські здібності.

Під час методичного засідання з обговорення семінару практичні психологи та соціальні педагоги району залишили свої відгуки та побажання у Книзі відгуків та пропозицій.

За інформацією районного відділу освіти