Друк

РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ

.

31 січня у малій залі Будинку рад відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації під керівництвом голови адміністрації С.І. Лавренюка. У роботі колегії взяли участь члени колегії, начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації, сільські та селищний голови. 

 

На порядок денний колегії було винесено три питання: про хід виконання Комплексної програми профілактики злочинності в Новоград-Волинському районі на 2011 – 2015 роки; про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2011 рік; про підсумки роботи із зверненнями громадян за 2011 рік та забезпечення виконання у районі вимог законодавства України щодо розгляду звернень громадян.

По першому питанню заслухали начальника Новоград-Волинського  МВ УМВС України в Житомирській області полковника міліції В.В. Прилипка та головного спеціаліста, юрисконсульта райдержадміністрації В.Є. Скуратівського.

У  районі проводиться відповідна робота щодо виконання Комплексної програми профілактики злочинності у районі на 2011 -  2015 роки.

Проте робота в цьому напрямку потребує значного поліпшення як з боку правоохоронних органів так і зі сторони органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2011 рік слухали начальника відділу економіки адміністрації Г.Ф. Довгалюк.

Вона розповіла, що у 2011 році в реальному секторі економіки району збереглися певні позитивні тенденції. Зокрема, обсяги промислового виробництва зросли до попереднього року на 18,6%, реалізація промислової продукції – на 11,5%, виробництво валової продукції сільського господарства збільшено на 8%, обсяги будівельних робіт – на 60%, обсяги роздрібного товарообігу – на 27%.

Вперше за роки незалежної України, промислові підприємства району вдалося виробили товарної продукції на загальну суму понад 1 млрд. грн. Наростили обсяги виробництва наступні підприємства: ТОВ «Церсаніт Інвест», ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ», ТОВ «Вудпак», ПАТ «Ярунська сільгосптехніка», ТОВ «Труд».

У районі станом на 1 січня 2012 року зросла чисельність поголів’я ВРХ. Продуктивність корів зросла на 21,6%.

Також зросли обсяги виробництва окремих видів продукції рослинництва та тваринництва.

Забезпечено зростання показників розвитку споживчого ринку. Загальний обсяг роздрібного товарообороту юридичних осіб за 9 місяців 2011 року вже перевищив річний показник 2010 року на 5% і склав 108,5 млн. грн. Обсяг реалізованих послуг зріс у 2 рази (за статистичними даними 11-ти місяців).

Покращилися і соціальні показники. Зросла середньомісячна заробітна плата (за даними 9-ти місяців – на 22,9% до відповідного періоду 2010 року) і склала 1908 грн. У районі відсутня заборгованість по виплаті заробітної плати. Станом на 1 січня 2012 року середній розмір пенсії становить 1006,94 грн. (зріс до 2010 року на 5%), а мінімальний розмір пенсії становить 800 грн. ( зріс на 6,7%).

Але не всі завдання Програми вдалося виконати в повному обсязі. Так, в промисловій галузі, не відновлено роботу ДП «Новоград-Волинський сиркомбінат» ВАТ «Житомирмолоко». Підприємство вже понад 2 роки не здійснює виробничу діяльність, забезпечує лише охолодження молока. З вересня місяця зупинило роботу ПрАТ «Чижівська паперова фабрика».

По результатах 11 місяців, район, в цілому, отримав негативний фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування (збитки в сумі 71,9 млн.грн.). У сільськогосподарській галузі обсяги вирощування м’яса в живій вазі становлять 988,5 тонни, що на 3,3% менше, ніж у 2010 році. Не вдалося призупинити тенденцію до скорочення поголів’я свиней у сільськогосподарських підприємствах, воно зменшилось протягом року на 407 голів, або на 23,3%.

У соціальному секторі не вдалося забезпечити виконання доведеного завдання по створенню нових робочих місць.

Серед негативних тенденцій у сфері державних фінансів є податковий борг по платежах до бюджетів усіх рівнів по 22-х підприємствах в сумі 1,4 млн. грн., у тому числі до місцевих бюджетів 431 тис. грн.

Підприємствами району за 9 місяців 2011 року освоєно 33,3 млн. грн. інвестицій в основний капітал, що на 49,5% менше до відповідного показника попереднього року. Інвестиції в основний капітал в розрахунку на 1 жителя району становлять 654,3 грн. (по області – 1814,2 грн.).

Станом на 1 січня 2012 року 79 платників району мають заборгованість зі сплати єдиного податку та страхових внесків до Пенсійного Фонду України в сумі 5,6 млн. грн., в тому числі економічно активні підприємства заборгували 199,2 тис. грн.

З підсумками роботи із зверненнями громадян за 2011 рік та забезпеченням виконання у районі вимог законодавства України щодо розгляду звернень громадян присутніх ознайомила начальник загального відділу райдержадміністрації Т.М. Оримович, якою було відмічено, що в 2011 році до райдержадміністрації надійшло 1351 звернень громадян. Всі звернення були розглянуті та надано відповіді заявникам вчасно.

За всіма розглянутими питаннями членами колегії було прийнято відповідні рішення.

Сектор з питань внутрішньої політики та
зв’язків з громадськістю райдержадміністрації