Друк

Відбулася онлайн-нарада щодо стану вакцинації працівників закладів освіти Житомирської області

.

Сьогодні, 10 серпня, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Юрій Оханський провів онлайн-нараду щодо стану вакцинації працівників закладів освіти Житомирської області, в якій взяли участь голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В'ячеслав Авраменко, перший заступник голови райдержадміністрації Іван Туровський, працівники окремих структурних підрозділів Новоград-Волинської райдержадміністрації, голови та заступники голів райдержадміністрацій Житомирської області, міські, селищні та сільські голови територіальних громад.
У ході наради Юрій Оханський наголосив: «Для того, щоб заклади освіти з 01 вересня 2021 року повноцінно працювали, необхідно, щоб 80 % освітян повністю було вакциновано двома дозами вакцини, якщо вакциновано менш ніж 80 % педпрацівників, школи будуть переводити на дистанційне навчання».
 
Нині в Житомирській області вакциновано від коронавірусу 40 % вчителів.
«На Україну наближається індійський штам Covid-19 - так званий штам «дельта плюс», який досить агресивний, легше поширюється, швидше проникає до клітин легень та може бути потенційно стійкішим до антитіл, тому вакцинація залишається найважливішим інструментом у боротьбі з коронавірусом», - зазначив заступник голови Житомирської облдержадміністрації.
 
Нагадуємо, що щеплення в Житомирській області проводять чотирма вакцинами: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac від Sinovac Biotech і AstraZeneca (Covishield, SKBio). Всі вони передбачають введення двох доз препарату.
У м. Новоград-Волинський працює центр масової вакцинації населення, який знаходиться за адресою: вул. Л.Українки, 9 – на базі Палацу культури ім. Л.Українки. (Графік роботи: 09:00-14:00 субота, неділя, в якому кожен охочий може отримати щеплення від COVID-19 такими вакцинами як: Moderna та Coronavac).
 
Телефони для запису та довідок: 050 345 07 94, 063 025 97 95, 0444 99 99 56.
«Бережіть себе! Вакцинуйтесь!»