Друк

Вакцинація проти COVID-19: 03 та 04 липня у Житомирі працюватиме центр масової вакцинації

.

На вихідних, 03-04 липня, у Житомирі працюватиме центр масової вакцинації від COVID-19, який почав діяти 12 червня на базі спортивної зали ЗОШ № 6 ім. В.Г. Короленка.

Мобільні бригади проводитимуть імунізацію вакциною CoronaVaс (усіх бажаючих) та вакциною AstraZeneca (тих, кому потрібна ревакцинація).

 

Графік роботи центру — з 08:30 до 19:00  щосуботи та щонеділі. Технічна перерва – 13:45-14:45 год.

Всі охочі вакцинуватися можуть це зробити навіть без попереднього запису незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем. При собі обов’язково треба мати паспорт та ідентифікаційний код для введення в електронний облік.

Нагадаємо, що від початку вакцинальної кампанії в Житомирській області щеплено 81 241 особа.

Як працюють вакцини проти COVID-19, дізнавайтеся ТУТ.

Довідково. З 29 травня 2021 року в Україні почали відкриватися центри масової вакцинації населення проти COVID-19. Поки ці центри працюють лише у вихідні дні. У них вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування на вакцинацію від COVID-19. Пріоритет надається літнім людям.

Відкриття таких центрів – це ініціатива місцевої влади у відповідь на запит жителів вакцинуватись. Їх запускають на стадіонах, спортивних, навчальних та культурних майданчиках, у торгових центрах та в медичних установах. Міністерство охорони здоров’я закликає владу міст відкривати в себе такі центри. Алгоритми їхнього створення є у регіональних департаментах охорони здоров’я. Вакцини та бригад, які пройшли тренінг для роботи з нею, достатньо.

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.