Друк

Пожежно-профілактичне відпрацювання населених пунктів

.

З початку 2019 року в Новоград-Волинському районі та місті спостерігається сумна тенденція до збільшення кількості пожеж.

Основними причинами пожеж у зимовий період є порушення правил монтажу та експлуатації опалювальних приладів. З метою доведення інформації про те, як убезпечити власне житло від пожеж, працівниками Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області здійснюється відповідна робота серед населення, зокрема й шляхом проведення пожежно-профілактичних відпрацювань населених пунктів.

            Так, 12 грудня працівниками відділу проведено пожежно-профілактичне відпрацювання м. Новоград-Волинського, с. Майстрів, с. Маковиці.

            У населених пунктах виступили перед людьми стосовно дотримання правил пожежної безпеки в побуті, при експлуатації електромереж та систем опалення, правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та правил поведінки на льоду.

Спільно з Новоград-Волинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працівники здійснили подвірний обхід мешканців. Особливу увагу приділяли незахищеним верствам населення (багатодітні родини, одинокі пристарі та неблагополучні). Людям вручали відповідно розроблені інформативні листівки та експрес-інформації, в яких викладено основні вимоги Правил пожежної безпеки щодо утримання опалювальних приладів.

 

Новоград-Волинський МРВ

У ДСНС України у Житомирській області