Друк

Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні

.

Сьогодні ключовими напрямами діяльності Держенергоефективності як центрального органу виконавчої влади, відповідального за розвиток сфер відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, є стимулювання до здійснення заходів зі скорочення споживання газу, пошук шляхів його заміщення, сприяння реалізації проектів у зазначених сферах, розробка відповідних нормативно-правових актів та стимулюючих механізмів, а також залучення інвестицій.

Враховуючи викладене та за результатами зустрічі представників Держенергоефективності з Палатою Джанелідзе, Менеджером портфелю проектів сектору Енергетика та довкілля ПРООН, щодо відбору муніципальних проектів у сфері теплопостачання, що використовують аграрну біомасу, для надання технічної допомоги з метою розробки інвестиційної документації, який проводить Проект ПРООН «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні» (далі - Проект), повідомляємо.
На сайті Проекту 07.07.2018 оголошено відбір муніципальних проектів у сфері теплопостачання, що використовують аграрну біомасу, для надання технічної допомоги http://bioenergv.in.ua/uk/news/zagalni-novini/Vidbir- munitsipalnikh-proektiv-u-sferi-teplopostachannia-shcho-vikoristovuiut-agrarnu- biomasu-dlia-nadannia-tekhnichnoyi-dopomogi-vid-proektu-proon-rozvitok-ta- komertsializatsiia-bioenergetichnikh-tekhnologii-u-munitsipalnomu-sektori-v- ukrayini-І/.
Проект надає технічну допомогу обраним муніципальним проектам з 1 жовтня 2018 року до 31 травня 2019 року шляхом:
- фінансування розробки техніко-економічних обґрунтувань;
- фінансування розробки технічних проектів;
- надання допомоги в отриманні кредитів та іншого фінансування.
Муніципальні проекти, що можуть подавати заявки для отримання
технічної допомоги від Проекту:
- автономні котельні на аграрній біомасі, що опалюють комунальні заклади (школи, лікарні, дитячі садки, тощо); .
- котельні на аграрній біомасі в системах централізованого теплопостачання;
- ТЕЦ на аграрній біомасі в системах централізованого теплопостачання.
Повинні використовувати як паливо наступні види аграрної біомаси:
солому або стебла кукурудзи;
- пелети або брикети із соломи, стебел кукурудзи, лушпиння соняшника;
- тріску, пелети або брикети з енергетичних культур (верба, тополя,
міскантус тощо).
Не розглядаються проекти, що використовуватимуть в якості палива деревну біомасу лісового походження (дрова, деревна тріска, пелети чи брикети з деревини лісового походження).
Зважаючи на зазначене та в разі зацікавленості щодо участі необхідно подати заявку до 10 серпня 2018 року на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
Просимо сприяння облдержадміністрацій в розповсюдженні цієї інформації серед органів місцевого самоврядування.
Контактна особа головний спеціаліст Департаменту відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива - Броварська Тетяна Валеріївна тел. 590-54-09