Друк

Медична допомога в Новоград-Волинському районі

.

Медична допомога в Новоград-Волинському районі надається комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медично-санітарної допомоги Новоград-Волинського району» в складі якого нараховується: 19 амбулаторій загальної практики та сімейної медицини, 9 фельдшерсько-акушерських пунктів, 48 фельдшерських пунктів, 1 лікувально-консультативний підрозділ.

Медичний заклад зареєстрований в медичній електронній системі EHEALH. 24 лікарі серед яких: 15 лікарів загальної практики та сімейної медицини, 4 лікаря терапевта, 5 лікарів педіатрів зареєстровані в даній системі та з 01.04.2018 року почали заключати декларації з населенням району. На 01.07.2018 року заключено 11 100 декларацій, що становить 24% від загальної кількості населення. Відсоток підписання декларацій в Житомирській області становить 28,6%, по Україні 22,5%.
Головний обов'язок лікаря первинної медичної допомоги — вчасно попередити або виявити захворювання на ранній стадії. А також надати невідкладну допомогу при гострих станах і раптових погіршеннях стану здоров'я: високій температурі тіла, гострому і раптовому болю, порушенні серцевого ритму, кровотечі, інших станах, захворюваннях, отруєннях і травмах, що потребують невідкладної допомоги.
За необхідності сімейний лікар дає направлення до профільних спеціалістів.
Що ще входитиме в його обов'язки?
профілактика захворювань у груп ризику;
вакцинація;
видача медичних довідок та лікарняних листків;
видача рецептів за програмою відшкодування вартості ліків «Доступні ліки», у тому числі рецепти на ліки для хронічних хворих.
Шановні мешканці району, хто ще немає декларації, підписаної з лікарем ви можете обрати будь-якого терапевта для дорослого, педіатра для дитини або сімейного лікаря для всієї родини незалежно від місяця вашого проживання чи реєстрації. Для зручності отримання медичних послуг бажано звичайно вибирати лікаря за місцем проживання. Коли ваш сімейний лікар у відпустці або на лікарняному, заклад первинної медичної допомоги забезпечує на цей час заміну.
Якщо ви вже маєте лікаря, який доглядає вас або членів вашої родини, ви до нього звикли і ви йому довіряєте, просто підпишіть з ним декларацію. А Національна служба здоров'я України заплатить вашому лікарю за вас. Якщо лікар, який вів вас до початку кампанії з вибору лікаря, не влаштовує, саме час знайти того, кому ви готові довірити своє здоров'я.
Ви можете підписати декларацію у будь-який час, навіть під час першого звернення.
Декларація підписується безстроково і діє до моменту, поки ви не вирішите змінити лікаря.
Поки лікар не набере 2000 пацієнтів, він не може відмовити в підписанні декларації.