Друк

Розпорядження голови районної державної адміністрації від 29.01.2018 № 114

.

Відповідно до статей 6, 23, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (зі змінами та доповненнями):

1. Затвердити Положення про районну комісію з питань призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічногопобутового палива (додається).
2. Розпорядження набирає чинності після його державної реєстрації, але не раніше дня офіційного опублікування.
3. Управлінню праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської районної державної адміністрації (Андрущенко Л.А.) забезпечити оприлюднення цього розпорядження шляхом його опублікування у місцевих засобах масової інформації.
4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника голови районної державної адміністрації Даниленко Н.В.

Перший заступник голови
районної державної адміністрації Н.В. Даниленко

ПОЛОЖЕННЯ
про районну комісію з питань призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива

I. Загальні положення
1. Положення регламентує порядок створення і діяльності районної комісії з питань призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива громадянам на території Новоград-Волинського району (далі - Комісія).
2. Комісія створюється розпорядженням голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації.
3. В своїй діяльності Комісія керується Конституцією України, законами України, Указами Президента України, Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (зі змінами і доповненнями) (далі - Положення про порядок призначення та надання субсидій).
4. Основними завданнями Комісії є розгляд заяв громадян з питань призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

II.Повноваження Комісії
1. Комісія має право, виходячи з конкретних обставин та матеріально-побутових умов, що склалися в окремих сім'ях, приймати рішення про призначення (не призначення) субсидії у випадках, визначених Положенням про порядок призначення та надання субсидій, а саме:

1) непрацездатним особам, які проживають самі, на понаднормову площу житла;
2) якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії (призначенням субсидії без звернення) здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв'язку, крім житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень;
3) особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла (далі -орендар), якщо їй нараховується плата за житлово-комунальні послуги, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію;
4) у разі коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб є меншою, ніж кількість зареєстрованих у такому приміщенні (будинку) осіб, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично у ньому проживають;
5) якщо особи, зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), сплачують за житлово-комунальні послуги на розділені особові рахунки, субсидія може призначатися окремо за розділеними особовими рахунками виходячи з кількості зареєстрованих осіб, які сплачують за послуги на такі рахунки;
6) дитячим будинкам сімейного типу (з моменту їх створення) та прийомним сім'ям, а також сім'ям (крім багатодітних сімей), у яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування, субсидія може бути розрахована виходячи з кількості дітей, які фактично проживають у житловому приміщенні (будинку), з урахуванням дітей, які не зареєстровані в ньому;
7) для осіб, які проживають у сім'ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, у розрахунок субсидії може включатися середньомісячний сукупний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи.
2. Частина невикористаної суми субсидії перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року. Строк подання заяви може бути продовжено на підставі рішення Комісії до 1 листопада поточного року, якщо така заява не була подана в установлений строк з причин, визначених Комісією поважними.

III. Організація роботи Комісії
1. Комісія створюється у складі: голови (першого заступника голови районної державної адміністрації), заступника голови (начальника управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації), секретаря Комісії, членів Комісії.
2. Обов'язками секретаря Комісії є:
ведення та оформлення протоколів засідання Комісії;
інформування членів Комісії стосовно організаційних питань її діяльності.
3. Формою діяльності Комісії є засідання, які проводяться у разі потреби, по мірі надходження документів, але не менше одного разу на тиждень.
4. Засідання Комісії скликається головою Комісії, а в разі його відсутності - заступником голови.
5. Засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини загальної кількості її складу. За результатами розгляду кожної заяви приймається окреме рішення. Витяги з рішень Комісії зберігаються в особових справах заявників.
6. Підготовка матеріалів до розгляду Комісії покладається на спеціалістів управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації.
7. Зміни до складу Комісії (виведення, включення до складу нових членів) вносяться з ініціативи голови Комісії розпорядженням голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації.
8. Рішення Комісії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів членів Комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Комісії або заступника голови Комісії, який головує в період його відсутності.
9. Засідання Комісії оформлюється протоколом, який підписується головою, заступником та секретарем.

Начальник управління Л.А. Андрущенко