Друк

«З піснею сміявся, плакав і журився»

.

Чому живе, і сам не знаю,
В моєму серці стільки літ
Ота стежина в нашім краї
Одним одна коло воріт

У цьому році видатному українському поету Андрію Самійловичу Малишку виповнилося б 105 років. Життя цієї великої людини знаменне не круглою цифрою років, а його творчістю. Художній світ, створений поетом це великий і щедрий дар рідній Україні, своєму народові. Андрій Малишко поет ніжний і добрий, гострий і відвертий. Вірші почав писати ще дитиною. Побудником цього була народна пісня, яка, гостюючи вечорами в співочій сім'ї Малишків, розпалювала фантазію хлоп'яти, виводила його душу з тісної хатчини на простори незвичного, часто героїчного життя, давала відчуття щастя, яке людина спроможна зазнати лише в стані співу. Отже, на самісінькому початку Малишкової творчості була пісня.
Майже чотири десятиліття Малишко сипав зі свого поетичного неба на землю розмаїті зірки-поезії, викликаючи захоплення у своїх шанувальників. Він був великим поетом, поетом плоть від плоті свого народу, своєї епохи. Він згорів дочасно, полишивши нам золоті розписи своїх поезій, нев'янучу красу своїх пісень.
Андрій Самійлович був видатним автором, його творчість удостоєна державних нагород.
До 105-річчя від дня народження Андрія Малишка, в районній бібліотеці для дорослих оформлено книжкову виставку «З піснею сміявся, плакав і журився». На виставці представлено літературу про життя та творчість поета. Кожен читач, завітавши до нашої бібліотеки, зможе поринути у світ «Малишкових поезій».
Минають роки. Пролітають весни й осені. Та Малишко залишається для нас співцем життя молодості й любові.

Матеріал підготувала бібліограф
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Людмила Жинська