Друк

Мови велич і краса

.

На абонементі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки оформлено книжкову виставку «Мови велич та краса» до Дня української писемності та мови, який щороку відзначається в Україні 9 листопада.

Рідна мова! Запальна, співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів, вона встала з колін, як піднялася наша Україна.
Українська мова входить до групи найбільш розвинених і досконалих мов. І тому, завдяки проголошенню незалежності вона, як і українська культура, по праву зайняла своє місце серед інших мов у світі. А для того, щоб ми знали, вивчали і не забували своєї рідної мови, щоб підвищували її значущість для майбутнього, наш національний календар поповнився ще однією важливою датою для кожного справжнього українця – 9 листопада.
На виставці, присвяченій Дню української писемності та мови, представлені книги такі, як: Коваль А. П. «Спочатку було слово», Пономарів О. «Українське слово для всіх і для кожного», Островський В. І. «А українською кажуть так..», Сірик А. «Мова творить народ», Ткаченко О. «Українська мова і мовне життя світу», Бацій І. С. «Краса і сила слова», «Мово рідна, слово рідне!», Русанівський В. М. «Мова в нашому житті», Соколовська Ж. П. «У ділове спілкування – державну мову», «Українська мова – енциклопедія», вірші українських поетів про мову та періодичні видання, в яких опубліковані статті до Дня української писемності та мови.
Відвідавши районну бібліотеку, читачі можуть ознайомитись з матеріалами, які висвітлюють розвиток, становлення української мови і впевнитись в тому, що українська мова має майбутнє. Адже вона народжується не просто з уст українського народу, а з глибини його серця й душі. Обов'язок кожного з нас – турбуватися про її долю, удосконалювати, збагачувати.

Матеріал підготувала
бібліотекар абонементу
М. Р. Бака