Друк

МОНЕТИЗАЦІЯ СУБСИДІЙ

.

Управління праці та соціального захисту райдержадміністрації повідомляє,

що п.15 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого Кабінетом Міністрів України від 21.10.1995, передбачено, що частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб.метрів природного газу або вартості 150 кВт'г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується, згідно поданої заяви, на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв'язку ПАТ «Укрпошта». Зазначена виплата відбувається на підставі списків таких осіб, які подаються підприємствами – виробниками/виконавцями послуг з газо-, електропостачання в паперовому та електронному вигляді структурному підрозділу з питань соціального захисту.
Тарифи на електроенергію затверджені постановою НКРЕКП від 26.02.2015 №220. Відповідно до зазначеної постанови НКРЕКП вартість 1 кВт'г електричної енергії на 1 травня 2017 року становила 90 копійок. Таким чином, еквівалент вартості 150 кВт'г електричної енергії складає 135 гривень.
Еквівалент 100 куб.метрів газу станом на 1 травня 2017 року становить 695,79 гривень.
Що стосується механізму фінансування та виплати частини невикористаних сум субсидій інформуємо, що з метою забезпечення безперебійного фінансування відповідних виплат найближчим часом (орієнтовно у вересні 2017 року) планується змінити джерело їх фінансування. На сьогодні напрацьовуються зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» в частині визначення окремої бюджетної програми для виплат частини невикористаних сум субсидій, головним розпорядником якої буде Мінсоцполітики. Крім цього, буде затверджено окремий порядок фінансування відповідних видатків.
Також нагадуємо, що до 1 вересня 2017 року управлінням проводиться прийом заяв на виплату частини невикористаних сум субсидій.

Заступник начальника управління-
начальник відділу соціальних виплат
Н.М.Максимчук