Друк

«ДОСТУПНІ ЛІКИ»

.

З 1 квітня 2017 року в Україні стартувала урядова програма «Доступні ліки».

Це програма забезпечення кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість його життя, зможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності.
Дана програма надає можливість кожному українцю отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями:
1) Серцево-судинні захворювання;
2) Бронхіальна астма;
3) Цукровий діабет II типу.
В реєстр лікарських засобів , вартість яких підлягає відшкодуванню входить 21 міжнародна непатентована назва (діюча речовина) та включає 157 лікарських препаратів різних виробників в т. ч. іноземних, серед яких 23 препарата безкоштовно.
Для отримання ліків пацієнту необхідно звернутися до свого дільничного лікаря за місцем проживання . Лікар виписує пацієнту рецепт на лікарський засіб вказуючи міжнародну непатентовану назву (діючу речовину). Без рецепта ліки отримати неможливо. На кожний препарат виписується окремий рецепт. Термін дії рецепта 1 місяць. Отримати ліки пацієнт може в аптечному закладі, що бере участь в урядовій програмі. Участь аптечного закладу в програмі відмічається відповідною наліпкою на дверях закладу. На даний час КЗ «ЦПМСД Новоград-Волинського району» заключив договір з КП «Новоград-Волинська центральна міськрайонна аптека №217", яка знаходиться за адресом: м. Новоград-Волинський вул. Шевченка 29. Даний аптечний заклад має розгалужену мережу аптечних закладів в Новоград-Волинському районі, що сприяє отриманню ліків за місцем проживання пацієнта.
На лікарських дільницях де відсутні лікарі пацієнти можуть звертатися для отримання рецептів на ліки або в суміжну амбулаторію загальної практики або в кабінет №131 в поліклініці ТМО, де приймає черговий лікар.
Станом на 01.05.2017 року в Новоград-Волинському районі скористались послугами даної урядової програми 1254 пацієнта.

Заступник головного лікаря О.М. Приходько