Друк

Більше 9 тисяч військовослужбовців зробили свій вибір

.

За інформацією Міністерство оборони України з початку 2016 року кількість бажаючих вступити на військову службу за контрактом склала понад 12 тисяч осіб. Із них понад 9 300 осіб підписали контракт.

Варто зазначити, що в Збройних Силах України змінено підходи до відбору та призову на військову службу за контрактом. Тепер всіх без винятку кандидатів спрямовують до навчальних центрів Збройних Сил, де кваліфікаційними комісіями визначається рівень підготовки рекрута та подальші терміни його навчання. Таким чином, якщо контрактник не потребує навчання, то протягом від одного до двох тижнів з ним проводять заняття для відновлення навичок, після чого контрактник отримує розподіл до військової частини. Інші контрактники навчаються за програмою підготовки терміном від одного до двох місяців.

Нагадаємо, що з 1 лютого 2016 року всі військовослужбовці, які служать за контрактом, щонайменше отримують по 7 тисяч гривень. Таке рішення Кабінету Міністрів України №18 було прийнято 20 січня.

 

Назва типової посади

З урахуванням підвищення

СТРІЛЕЦЬ

солдат

7 000

КОМАНДИР ВІДДІЛЕННЯ

мол. сержант

8 000

КОМАНДИР ВЗВОДУ

лейтенант

9 500

КОМАНДИР РОТИ

капітан

11 000

КОМАНДИР БАТАЛЬЙОНУ

підполковник

13 000

КОМАНДИР БРИГАДИ

полковник

16 000

 

На військову службу за контрактом приймаються громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби.

Військовослужбовці, які проходять строкову військову службу теж можуть укласти контракт. 

Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом становить від 18 до 40 років. 

Також служити за контрактом можуть військовозобов’язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою та військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

З основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом можна ознайомитись тут.